BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir yağışlı havanın Etkisine giriyor yağışlar kar ve yağmur şeklinde olacak

Son 3 ayın hep başında olmuştu! Konya'da 13 saat sürecek kar yağışı çok yakın! Konya yol durumu ve hava durumu 

27 Şubat 2022
Seydişehir yağışlı havanın Etkisine  giriyor  yağışlar kar ve yağmur şeklinde  olacak

Kış mevsiminde yağışa doyan Konya, Mart ayına da kar yağışıyla başlayacak. Yağışın 28 Şubat Pazartesi günü başlayıp biraz ara verip Salı ve Çarşamba günü tekrarlanması bekleniyor. İşte Konya için detaylı yol durumu ve hava durumu

Meteoroloji Konya için kar tahmininde bulundu. Kış mevsiminde her ayın başında olduğu gibi baharın ilk ayı olan Mart ayını da kar yağışıyla karşılayacak Konya'da yağışın Pazartesi günü gecesi başlaması ve Salı gün içinde sona ermesi bekleniyor.

Kısa bir ara verecek yağışların sonrasında 14-15 saat civarında ara verecek kar yağışı 2 Mart'ta tekrar Konya semalarında olacak. Ancak bu yağışın öncesinde de yağmur tahmini bulunuyor.

KONYA'DA HAVA DURUMU

28 ŞUBAT 2022 PAZARTESİ

00:00-07:00: Konya'da gün oldukça sakin başlayacak. Gün ortasına doğru batıdan gelen yağışlar ilk olarak Çeltik, Yunak, Tuzlukçu, Akşehir, Ilgın, Hüyük, Beyşehir, Derebucak, Seydişehir hattında yağmur şeklinde etkisini gösterecek.


09:00-16:00: İlerleyen saatlerde ise yağışlar iç bölgelerde hissedilmeye başlayacak. Gün ortasından itibaren kuzey ilçeler Kulu, Cihanbeyli, Altınekin, Selçuklu'nun kuzey kesimleriyle güney ilçeleri Akören, Bozkır, Çumra, Güneysınır Karapınar'ın batı kesimlerinde yağmur etkili olacak.

18:00-00:00: Günün son çeyreğinde yani gece saatlerinde Konya'da kar yağışı etkisini gösterecek. Kar yağışı ertesi güne yani 1 Mart tarihinde devam edecek.

1 MART 2022 SALI

00:00-10:00: Konya, yeni güne kar yağışıyla başlayacak. Kar yağışı batıdan Konya sınırlarına giriş yapacak. Beyşehir, Derebucak, Seydişehir çevreleri yoğun kar yağışı alacak. Kar yağışının merkezde 4 saate yakın sürmesi olası. Gece saatlerinde Aksaray Yolu ve Ankara Yolu'nun kısa süreli trafiğe kapanması bekleniyor. Ekipler bu bölgede hazır bekletiliyor.


12:00-22:00: Beyşehir, Derebucak, Seydişehir, Hüyük ve Akşehir'in güney kesimlerinde kar yağışının çok güçlü olması tahminler arasında. Ayrıca 2 Mart'a bağlanan saatlerde Konya-Antalya Yolu ve Beyşehir-Isparta Yolu'nun kapanması yine olasılıklar arasında.

2 MART 2022 ÇARŞAMBA

00:00-12:00: Konya'nın batı ve güneybatı kesimlerinde kar yağışı kendini çok güçlü hissettirecek. Gec saatlerinden itibaren Konya-Afyon Yolu, Konya-Seydişehir ve Seydişehir Antalya Yolu'na gideceklerin tedbirli olması gerekiyor. yolda yine kapanma ihtimaline karşı ekipler hazır bekliyor.

12:00-00:00: Kar yağışı Konya genelinde etkili olacak. Şehir günü kar yağışıyla tamamlayacak. Konya'yı diğer şehirlere bağlayan tüm karayollarının kapalı olması ayrıca uçak seferlerinin durması olası.

3 MART 2022 PERŞEMBE

00:00-14:00: Konya'da Perşembe günü kar yağışının 14 saate yakın sürmesi bekleniyor. Doğu yönünde hareket edecek olan kar yüklü bulutlar merkezden ikindi saatlerinde ayrılmış olacak.

15:00-00:00: İkindinin ilk saatlerinde Konya'da kar yağışı şehri terketmiş olacak. Ardından hava sıcaklığı hızla düşecek.

4 MART 2022 CUMA

Cuma günü kar yağışı Konya'da tamamen duracak. Ancak bu günden itibaren Konya'da hava sıcaklığı eksi 9 dereceyi ve hissedilen sıcaklığın da eksi 15 seviyelerinde olması tahminler arasında.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.