BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Şehrin Ortasına Ucube Sağlık Ocağı yapılırken Neredeydiniz ?

Şehrin Ortasına Ucube Sağlık Ocağı yapılırken Neredeydiniz 

26 Şubat 2022
Şehrin  Ortasına  Ucube  Sağlık Ocağı yapılırken   Neredeydiniz  ?

Şehrin ortasında yükselen ucube bina...

Atatürk Caddesi'nde bulunan 1 Nolu Sağlık Ocağı "yapılsın" ya da "yapılmasın" şeklinde çok tartışıldı. "Yapılsın-yapılmasın" derken, tabiî ki "ben yaptım oldu" mantığı tedavülde olduğu için, siyasi irade kamuoyu hassasiyetini dikkate almadı. "Bunu buraya yaptırırım" dedi proje çıktı ve yapımı hızla devam ediyor… Ben şahsım olarak, "buraya yapılıyor madem, bölgenin dokusu dikkate alınarak bölgeye yakışan, bu hali kimseyi rahatsız etmeyecek bir bina yapılır" diye hayal etmiştim. İlçe Sağlık Müdürlüğü şu anda sadece bir dairede geçici hizmet verebiliyor. Siz ilçe sağlık müdürlüğü için yapılan binaya bakın… Hele şehrin en sosyal içerikli, gezilip hava alınacak bölgesinde ucube gibi büyük bir inşaat alanı yükseliyor. Kapladığı alan ve yüksekliği ile o bölgede bulunan tüm dokuyu şimdiden mahvetmiş durumda… "Madem böyle bir binaya ihtiyaç vardı bunu neden buraya projendirdininiz?" diye sormazlar mı adama? Bu işler "ben yaptım oldu" mantığı ile yapılan işlerdir... Böyle olmamalı... Bir ara bunun gibi ucube bir bina Seyyidharun Camisinin önünde vardı. Aklıselim galip geldi, kamuoyu hassasiyeti dikkate alındı ve yıkıldı… Birden aklıma o geliverdi. Tarih bunları unutmaz. Bu işler, şehrin en gözde yerlerine Eski Garaj'da olduğu gibi, ucube binalar dikerek çözülmez. Evet güç elinizde yaparsınız, yaptırırsınız ama tarih bunu yazar, tarih bunu görür, tarih bunu unutmaz, tarih bunu affetmez.

OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==> https://www.seydisehirhaber.com/makale/7050/sehrin-ortasinda-yukselen-ucube-bina
Seydişehir Haber | seydisehirhaber.com 
25 Haziran 2021 11:49 Fahri Kubilay
 

Şimdi Aynı bölgede bulunan  Eski Jandarma  Karakolunun  bulunduğu  yere   Cami  yapılacakmış .   Biz  ilk  önce   Oraya   O ucube    binanın   yapılmasına  karşı çıkacaktık  Sonrada   Cami  yapılmasın  yapılmasın   konusu Seydişehir Kamuoyunun  degerlendirmesine sunacaktık.  Bence  Öyle  Ucube   bir   bina olan Sağlık Ocağı   o   bölgeye yapıldıktan  sonra  O bölgeye yeni bir  Caminin yapılmasında  hiç  bir sakınca yok!

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.