banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KONYA EMNİYETİNDE OLAYI YERİNDE ÇÖZEN ARAÇ KIRAÇ

KONYA SUÇ VE SUÇLULARLA MÜCADELEDE DAHA ETKİN OLABİLMEK İÇİN BİLİM VE TEKNOLOJİNİN TÜM İMKANLARINDAN FAYDALANIYOR.  

25 Şubat 2022
KONYA EMNİYETİNDE OLAYI YERİNDE ÇÖZEN ARAÇ KIRAÇ

 

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı Konya Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube müdürlüğüne "Delile olan güven devlete olan güven" anlayışından hareketle olay yerinde bulunan bulguları daha olay yerinde delile dönüştüren Kriminal İnceleme Aracını teslim etti.

 

Kriminal Daire Başkanlığı Konya İl Emniyet Müdürlüğüne Kriminal İnceleme Aracı teslim etti. Kısa adı KIRAÇ olan bu araç, yerli ve milli imkanlarla oluşturulmuş bir mobil laboratuvar ve olay yeri inceleme şube aslında. 
Olay yerine götürülen Kriminal İnceleme Aracında birçok bulgu, kimyasal ve fiziki incelemeden dakikalar içinde geçirilebiliyor ve failin kimliği olay yerinde tespit edilebiliyor. 
Öyle ki olay yerinde tespit edilen parmak izinin, araçtaki son teknoloji cihazlarda hızlıca geliştirilip sistemde taranarak sahibiyle eşleşmesi dakikalar içinde sağlanıyor. Böylelikle Olay Yeri İnceleme ekipleri daha suç mahallinden ayrılmadan ilgili birimlere suçluyla ilgili somut bilgiler sunuyor.

KURSİYERLERİN İLK DERSİ CİNAYET

İlk günde uzmanlar teslim edilen Kriminal İnceleme Aracını kullanarak bir cinayet senaryosunu canlandırıldı. İşlenen suçtan geriye kalan ipuçlarının toplanışı meraklı gözlerle izlendi. Uzmanlar olay yeri şeritinin nasıl çekileceğinden delillerin nasıl numaralandırılacağına kadar pek çok bilgiyi göstererek anlattı. En sonunda Kriminal İnceleme Aracı içerisinde bulunan DRONE vasıtasıyla elde edilen bulgudan alınan parmak izin KIRAÇ'ta işleme tabii tutuldu. Geliştirilen parmak izi veri sistemindeki kayıtlarla eşleştirildi. Katil zanlısının kimliği ortaya çıkarıldı.

* DİZAYNLI OLAY YERİ İNCELEME ARAÇLARI*

Kriminal Daire Başkanlığı KIRAÇ'ın yanı sıra Konya Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğünün kullanması amacıyla 2 adet Merkez Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğüne ve Çumra, Beyşehir İlçe Grup Amirliklerine Dizaynlı Olay Yeri İnceleme araçları da teslim etti. Bu araçlar da il genelinde yaşanabilecek afetler ya da suç mahallerinde bulgu ve kimlik tespiti çalışmalarının hızlanmasında büyük rol oynayacak.

ACILARINIZ ACILARIMIZ
GÖZ YAŞLARINIZ GÖZ YAŞLARIMIZDIR

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147