BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Benzin, motorin, LPG'ye zam

Akaryakıt fiyatı gece yarısı şahlanacak! Benzin, motorin, LPG'ye zam 

25 Şubat 2022
Benzin, motorin, LPG'ye zam

Rusya'nın tetiklediği dolar kuru ve Brent Petrol'ün yükselişi akaryakıt fiyatlarına zammı getirdi. Benzin fiyatlarına bu gece zam geliyor. Ardından motorin ve LPG fiyatları da zamlanacak.

Dolar kuru ve Brent petrol fiyatları yükselişini sürdürüyor.  Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı operasyon sonrasında hareketlenen dolar kuru aralık ayından sonra ilk kez 14 TL'yi aştı. Brent Petrol fiyatları ise 100 doları geçerek 8 yıl sonra tarihi rekorunu kırdı. 

BENZİN, MOTORİN VE LPG'YE ZAM
Hem dolar hem de petrol fiyatlarındaki yükseliş akaryakıt fiyatlarına yeni zammı gündeme getirdi. Yıl başından bu yana gelen zamlarla birlikte 16 TL'ye dayanan benzin fiyatları bu gece zamlanacak.

Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre bu gece benzine 1 TL 80 kuruş ila 1,61 TL arasında zam bekleniyor.

Zam beklentisi gerçekleşirse İstanbul’da benzinin litre fiyatı 15,14 liradan, 16,75 liraya; mazotun litre fiyatı ise 15,49 liradan, 16,99 liraya çıkacak. 

Ankara’da ise bir litre benzin 15,24 liradan, 16,85 liraya; bir litre mazot ise 15,6 liradan, 17,1 liraya çıkacak. 

İzmir’de de benzinin litresi 15,26 liradan, 16,87 liraya; mazotun litresi ise 15,6 liradan, 17,1 liraya çıkacak.

Benzinin ardından motorin ve LPG fiyatları da zamlanacak. Motorine ise 1,51 TL dolayında bir zam hesaplanıyor. LPG'nin ise 10 TL'yi aşması bekleniyor.

İSTASYONLARDA ALARM VERİLDİ
Akaryakıt fiyatlarına gelecek zam öncesinde vatandaşın pompaya akın etmesini ve uzun kuyruklar oluşturmasını bekleyen akaryakıt istasyonlarında alarm verildi. İstasyon sahipleri, özellikle bu akşam beklenen yoğun talebe yetişmek için tüm personeli tam kadro mesaiye çağırdı.

Sektör kaynakları, “Bu, tüm zamanların rekoru anlamına geliyor. Vatandaş, parası varsa deposunu zam öncesinde doldurmak isteyecektir. Bu nedenle uzun kuyruklar yaşanabilir” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.