BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydisehirhaber'den kamuoyuna: Kim "aptal"

Seydisehirhaber'den kamuoyuna: Kim "aptal" 

24 Şubat 2022
Seydisehirhaber'den kamuoyuna: Kim "aptal"

Seydisehirhaber'den kamuoyuna:
Böyle bir konuyu buraya taşımayı asla istemezdim. Simdiye kadar bizi takip edenler bilirler. Böyle bir tavrı da hiç sergilemedik. 

Degerli izleyicilerimin vaktini çalmak istemezdim ama konu Seydisehir'de binlerce üyesi olan bir sivil toplum örgütünün başkanı olunca, bir esnaf olarak anlama, kavrama, muhakeme etme, olayları okuma, olaylara bakış açımız konusunda nerelerde, hangi seviyede olduğumuzu göstermek için ve Seydisehirhaber'e yapılan yakıştırma ve iftirayı sizlerinde bilmeniz açısından böyle bir açıklama yapmayı uygun gördük.
Konunun anlaşılması için konuyu hemen kısaca özetleyelim. Sonrasında, olanlara siz karar verin. Konu, bir zamanlar Seydisehir Vergi Dairesi Müdürlüğü de yapan Ömer Yılmaz... Uzun zamandır Seydisehirhaber'de, haftalık olarak gönderdiği yazılar ile köşe yazarlığı yapmaktadır. Bu haftaki yazısı da “Basit usülde vergiye son“ başlığı ile Seydisehirhaber'de yayınlandı. Seydisehirhaber sosyal medya hesabında paylaşıldı. Olay kısaca bu. 
Ömer Yılmaz Müdürün yazılarını isterseniz “https://www.seydisehirhaber.com/profil/343/omer-yilmaz-seydisehir-eski-vd-muduru “ linkini tıklayarak takip edebilirsiniz. 
Buraya kadar her şey normal. Biz Seydisehirhaber olarak, konusunda uzman yazarlarımızın değerli görüşlerini okuyucularımızla buluşturmak, vatandaşı aydınlatmak için değerli, yazarlarımızdan birinin köşe yazısını Seydisehirhaber'de yayınlamışız.
Ama Seydisehirhaber Faceboook sayfasında paylaşılan köşe yazısı linkinin altına Seydişehir Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkanı İbrahim Aypar Efendi “İbrahim Aypar: Sayın haber sahibi, insanlarla bu kadar da dalga geçilmez. Hoş kendinizi aptal yerine koymuşsunuz. Amma ilçemiz insanları emin olun sizden daha zekidir. Neden? Çünkü habere yapıştırdığınız resimdeki ömer müdürüm. 10 yıl önce tayinle gitti ve şuan emekli. Hiç değilse şu an ki müdürümüze ayıp etmeyin. bırakıverin bu işi” kelimesi kelimesine böyle.
Şimdi Sorarım size. Biz bir uzman görüşünü veya köşe yazarının yazısını yayınlamakla değerli halkımızla dalga mı geçmişiz? 10 yıl önce tayinle giden birisinin yazısı bir köse yazısı olarak yayınlanamaz mı? "Böyle bir şey imkânlı değil" mi diyorsunuz? Dahası siz ne diyorsunuz? Bir anlayabilseydik iyiydi...
Biz köşe yazarının yazısı yayınlamakla kendimizi "aptal" yerine mi koymuş oluyoruz? Yoksa yazıyı okumadan, okusa bile anlamadan "köşe yazısı mı haber mi" olduğunu bilmeden bizlerin "aptal" olduğunu iddia eden mi "Aptal"   yoksa biz mi?
Bir de biz Değerli Müdürümün Fotoğrafını kullanarak "müdürümüze ayıp ettiğimizi" söyleyecek kadar konuyu bayağılaştırmaya vardıran ve sanki biz değerli esnafımıza söz söylemişiz gibi "esnafımızın zeki olduğu" cümlesini kurarak değerli esnafımızı bize karşı kışkırtma gayret ve niyeti nedir acaba?
Seviyeyi düşürmeden konuyu uzatmadan "uslubuna azami ölçüde dikkat etmesi gereken bir şahsiyetin, yazarımızın yazısına "yanlış fotoğraf koyduğumuz" şeklindeki iddiası ile bizi "aptallıkla" suclayip hakaret etmesi değerli Seydişehir esnafını bize karşı kışkırtıcı bir zemine çekmeye çalışmasını şiddetle kınıyorum. 
Şayet bir hata varsa bunu kabullenecek erdemi gösteririz. Ama bir esnaf olarak esnaf odası başkanının adalet duyguları ile saldırgan bir tutum almasını yakışıksız ve çirkin buluyorum.
Gazeteciliğimizi yayıncılığımızı ölçmeye ve "bu işi bırakın" deme yetkisine de sahip değilsiniz. 
Adavet duyguları ile yaptığınız bu nahoş yorum şık olmamıştır. 

Okumadan ya da okuduğunu özümseyip anlamadan ortaya çıkarsanız böyle yerlerde sürünürsünüz, temsil ettiginiz saygın camiaya yakismadiginizi da ispat etmiş olursunuz. 
Çıkın, buna yüreğiniz yetiyorsa eğer delikanlı bir şekilde başta Seydisehirhaber'den ve Değerli Yazarımızdan ve Seydişehir kamuoyundan özür dileyin. Erdemli insanların yapacağı davranış da budur...

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.