BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya'da vaka artışı sürüyor!

Konya'da vaka artışı sürüyor! Bir haftada yine yüzde 25 daha fazla vaka! Bu tabloda kısıtlamalar kaldırılacak mı? 

21 Şubat 2022
Konya'da vaka artışı sürüyor!


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehirlere ait vaka sayılarını paylaştı. Son günlerde vakaların arttığı bilinen Konya'da geçtiğimiz haftaki rakamdan yüzde 25 daha fazla vaka ortaya çıktı.

Türkiye'de Covid-19'la mücadele sürüyor. Vaka sayılarının günlük 80 bine düştüğü Türkiye'de günlük ve haftalık vaka sayılarına dair rakamları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca paylaştı.

Bakan Koca'nın yaptığı paylaşımda şehirlerdeki vakaların yine artışta olduğu görüldü.

KONYA'DA ARTIŞ VAR

Geçtiğimiz hafta 795,82 vaka ortalamasına sahip olan Konya'da yeni haftada yüzde 25 artış görüldü. 927,09 vaka ortalaması ortaya çıkan Konya'da 18 bin 285 vaka olduğu ortaya çıktı.

KISITLAMALAR KALDIRILIYOR MU?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin ardından bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Koronavirüsün geçen hafta sonu itibarıyla pik yaptığını ve artık vaka sayılarında düşüş başladığını belirten Bakan Koca, “Önümüzdeki hafta daha aşağı doğru düşeceğini tahmin ediyoruz. Hastane yükü de giderek azalmış olacak. Şu an hastaneye yatışlar yüzde 28-30 gibi azalmış oldu. Yoğun bakıma yatış yüzde 15 oranında azaldı. Önümüzdeki 2-3 hafta içinde belirgin şekilde düşeceğini düşünüyoruz” dedi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.