BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Şoför esnafı masraflarını karşılayamıyor… “1 yılda %134 zamlandı”

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Şubat 2021’de motorinin litre fiyatı 6,59 lirayken Şubat 2022’ye kadar olan dönemde yüzde 134 zam geldi. Bu durum, şoför esnafımızı zor durumda bırakıyor” dedi. 

18 Şubat 2022
Şoför esnafı masraflarını karşılayamıyor… “1 yılda %134 zamlandı”

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, son 1 yılda akaryakıta gelen zamlarla şoför esnafının zor durumda kaldığına işaret etti. Apaydın, “2021 yılı Şubat ayında motorin litre fiyatı 6,59 lira civarındayken, 2022 yılı Şubat ayına kadar gelen dönemde yüzde 134 zam geldi. Taksi, dolmuş, minibüs fiyatlarına yüzde 36, servis ücretlerine ise yüzde 27 zam gelmesi esnafımızın emeğini karşılamıyor. Bu durum şoför esnafımızı zor durumda bırakıyor” ifadelerini kullandı. “1 yıl içerisinde artan maliyetler sonrasında esnafımızın tarifelerine gelen zamlar giderleri karşılayamayacak noktaya getirdi” diyen Apaydın, “Anayasamızın güvence altına aldığı 173’üncü maddesinde anlatıldığı gibi devlet esnaf ve sanatkârımızı koruyucu ve destekleyici tedbirleri alması gerekiyor. Şoförlerimizin zor zamanlar yaşadığı akaryakıt zamları sonrasında şoför esnafımızın refah seviyesini yükseltmek, emeklerinin karşılığını almasını sağlamak için akaryakıtta KDV’nin kaldırılması ve Eşel mobil sisteminin tekrar uygulanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.


“ÜCRETSİZ TAŞIMA DESTEĞİ YETERSİZ”
Ücretsiz taşıma desteğinin yetersiz olduğunu vurgulayan Apaydın, “Esnafımızın maliyetlerinin günlük olarak artması, artan maliyetler karşısında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ücretsiz binişler için özel halk otobüslerine Ankara ve İstanbul’da araç başı verdiği desteğin halen 1330 Türk lirası, diğer büyükşehirlerde 1000 TL, büyükşehir olmayan illere verdiği desteğin 800 Türk Lirası’nda kalması akaryakıta 1 yıl içerisinde yüzde 134 zam gelmesi ile esnafımızı zorluyor. Destekler artırılarak güncellenmeli yolcu başına hesaplanmalı” dedi.

MİLLİ GAZETE

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.