BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Benzin, motorin fiyatına dikkat! Okkalı akaryakıt zammı gündemde!

Benzin, motorin fiyatına dikkat! Okkalı akaryakıt zammı gündemde! 

18 Şubat 2022
Benzin, motorin fiyatına dikkat! Okkalı akaryakıt zammı gündemde!

Dolar kurunun yüksekliği ve Brent petrolün 96 dolara koşması, akaryakıt fiyatlarına peş peşe zammı beraberinde getirmişti. Ocak ve Şubat ayında ardı arkasına zam gelen benzin ve motorin fiyatları 16 TL'ye dayanmış, LPG ise 10 TL'ye çıkmıştı.

Brent Petrol'ün adım adım 100 dolara koşması, ABD ve Rusya'nın Ukrayna üstünden yaşadığı gerginlik, akaryakıt fiyatlarına yeni zam iddialarını beraberinde getirdi.

Sektör kaynaklarından elde edilen güncel bilgilere göre, uluslararası piyasalarda Ukrayna merkezli gerginlik, akaryakıt fiyatlarının fırlamasına yol açtı.

Küresel piyasalarda 3 Şubat Perşembe günü 864,75 dolardan satılan benzinin tonu 10 Şubat Perşembe günü 904,25 dolara, 17 Şubat Perşembe günü ise 929 dolara yükseldi. 

Aynı şekilde 3 Şubat Perşembe günü 797,25 dolardan satılan motorinin tonu 10 Şubat Perşembe günü 824,75 dolara, 17 Şubat Perşembe günü ise 849,25 dolara yükseldi. 

MİLLİ GAZETE

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.