banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İşte Cumhurbaşkanı Eroğan'ın koronavirüsü hafif atlatmasının sırrı

Bizzat kendisi açıkladı İşte Cumhurbaşkanı Eroğan'ın koronavirüsü hafif atlatmasının sırrı 

11 Şubat 2022
İşte Cumhurbaşkanı Eroğan'ın koronavirüsü hafif atlatmasının sırrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüsü 5 günde atlatmasının ardından ilk kez gazetecilerin sorularını yanıtladı. 5 doz aşı sayesinde hastalığı hafif geçirdiğini ifade eden Erdoğan, "Bu süreci çok çok rahat atlattım. Tabii ki bunda aşının faydası muhakkak oldu. Ben 2 Sinovac, 3 de BioNTech oldum. Bu aşıların tesiriyle de kısa zamanda bunu geçirmiş oldum" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüsü atlatmasının ardından cuma namazını Büyük Çamlıca Camisi'nde kıldı. Öğle saatlerinde Kısıklı'daki konutundan ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Çamlıca Camisi'ne geldi.

ERDOĞAN İÇİN 1000 HATM-İ ŞERİF DUASI OKUNDU
Burada cuma namazını kılan Erdoğan'a Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti Genel Başkanvekilleri Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve diğer ilgililer eşlik etti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı cuma namazının ardından Çamlıca Vakfı tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlığına kavuşması için okunan 1000 hatm-i şerifin duası yapıldı.

CAMİ İÇİNDE CEMAATE SESLENDİ
Duanın ardından camideki vatandaşlara hitap eden Erdoğan, "Bayramınız mübarek olsun. Rabb'im nice cuma bayramlarına bizleri kavuştursun. Her şeyden önce tüm mümin kardeşlerimizin bu hatemati şerifi, Rabb'im kabul buyursun." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçirdiği Kovid-19 hastalığına ilişkin, "İnsanlığın bu felaketten bir an önce kurtulması için Rabb'imizin 'Ya Hafız' ismi şerifine sığındık. Tüm insanlığı muhafaza eylesin. Bu süre içerisinde gerek şahsım gerek eşim, ailem hakkında yapılan duaları ve bu duaları yapan kardeşlerimden Allah razı olsun. Gerçekten gerek ülkemizde gerek tüm dünyada bu beladan bir an önce Rabb'im bizleri muhafaza eylesin." ifadelerini kullandı.

"ATACAĞIMIZ ADIMLAR ÜLKEMİZİN DAHA GÜÇLÜ OLMASI İÇİN"
Birlik ve beraberliğin önemine dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

"Rabb'im birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. İnşallah ülkemizi dünyada örnek ülkeler arasında göstermeye bizleri de muktedir eylesin. İktidarımızı, inşallah bu mücadele için attığımız adımların bereketini de bize göstersin, her noktada göstersin ve muhaliflerimize Rabb'im fırsat vermesin inşallah. Atacağımız adımlar, ülkemizin çok daha güçlü, çok daha diri olması içindir, birliği, beraberliği, dirliği içindir. Rabb'im bizlere bunu da en kısa zamanda göstersin inşallah."

Bu üç aylar içerisinde Leyle-i Regaib'e adım atıldığını aktaran Erdoğan, "Şimdi Leyle-i Mirac'a yürüyoruz. Rabb'im bu üç aylar içerisinde yaptığımız, yapacağımız tüm ibadetlerin bereketini de bizlere göstersin. Alemi İslam'ın birliğini, beraberliğini -elhamdülillah- çok daha güçlü kılsın. Gerek Diyanet İşleri Başkanı'mıza gerek şu mübarek camimizdeki imam, müezzin tüm kardeşlerimden Allah razı olsun. Bu hatm-i şerifleri indiren kardeşlerimden Allah razı olsun. Rabb'im recepe, şabana kavuştuğumuz gibi ramazana ve Ramazan Bayramı'na da bizleri kavuştursun." diye konuştu.

Bizzat kendisi açıkladı İşte Cumhurbaşkanı Eroğan'ın koronavirüsü hafif atlatmasının sırrı

CUMHURBAŞKANI KORONAYI RAHAT ATLATMASININ NEDENİNİ 5 DOZ AŞIYA BAĞLADI
Erdoğan, cuma namazının ardından da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Geçirdiği Kovid-19 hastalığına ilişkin soru üzerine Erdoğan, "Bu süreci diyebilirim ki çok rahat atlattım. Tabii ki bunda aşının faydası muhakkak oldu. Ben 2 Sinovac, 3 de BioNTech oldum. Bu aşıların tesiriyle de hamdolsun rahat bir şekilde ve kısa zamanda bunu geçirmiş oldum. Yani 4-5 gün içerisinde aslında biz negatife döndük." diye konuştu.

Bugün de cuma namazıyla halkla bütünleşmek istediğini dile getiren Erdoğan, pazartesi günü Birleşik Arap Emirlikleri'ne bir seyahati olacağını bildirdi.

"KIRGINLIK VE BİTKİNLİK İHİSSETMEDİM"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, karantina sürecine ilişkin şunları söyledi:

"Bu süreç içerisinde de ne kırgınlık ne yorgunluk ne bitkinlik, böyle bir şey olmadığı gibi evimde de çalışmalarımı uluslararası, ulusal, hepsini aynı şekilde yürüttüm. Yani Ankara'da arkadaşlarımla olamadım ama İstanbul'dan Ankara'yla sürekli video konferansla da olsa irtibatı sürdürdük. Geçen hafta içerisinde de malum cumartesi günü Zonguldak'taki Teoman Duralı Kavşağı'nın, tünellerinin açılışına yine buradan katıldım. Tabii muhteşem bir eser meydana geldi, adına yakışır oldu. Teoman Hoca'mız, gerçekten Allah rahmet etsin bambaşka bir isimdi. Bir Zonguldaklı olarak da onun ismine yakışır bir eser orada meydana gelmiş oldu. Mekanı cennet olsun inşallah. Zonguldak bu tür eserleri görmemişti. İlk defa Zonguldak'ımıza böyle bir eser kazandırmış olmanın da bahtiyarlığı içerisindeyiz."

EMİNE ERDOĞAN'IN SAĞLIK DURUMU
Eşi Emine Erdoğan'ın sağlık durumunun sorulması üzerine Erdoğan, "O benden bir gün sonra aslında başladı ama henüz eşim atlatamadı. Şu anda da bütün tedbirlere devam ediyor. Rahatsızlığı inanıyorum ki pazartesi gününe kadar dua ediyorum inşallah atlatır. Çünkü seyahate beraber gitmek gerekiyor. O beni yalnız bırakmaz, muhakkak benimle beraber olması lazım. Rabb'im şifalar versin ona da inşallah." dedi.

"ANKARA'DAN GELEN NOTLARI İNCELİYORDUM"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "iş dışında evde nasıl zaman geçirdiği" soruna, "Sürekli Ankara'dan gelen notlar var, o notları inceliyorum. Görüşmeler yaptığım ülkelerin liderleriyle ilgili yine notlar ve o ülkelerle ilgili gelen notlar... Malum şu anda tabii bir Rusya-Ukrayna krizi var. Bununla ilgili attığımız adımlar var. Ukrayna ziyaretinden sonra tabii Türkiye'yi takip eden ülkeler var. Bunlarla bu görüşmeleri de yürütmüş olduk. Öbür tarafta tabii Libya'da malum gelişmeler var, orayı takip ediyoruz. Aynı şekilde yine Azerbaycan'la ilgili gelişmeler olumlu istikamette yürüyor. Onlar bizi zaten mutlu ediyor. Dünyadan kopuk bir siyaset veya liderlik olmaz. Dünyayı da yakından takip ediyoruz. Gerek Avrupa gerek Amerika, hepsini yakından takip ediyoruz." diye yanıt verdi.

"VATANDAŞLARIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ"
"Bir diğer taraftan da tabii muhalefetin özellikle elektrik ve doğal gaz konusundaki spekülatif gayretlerini de boşa çıkarmak gerekiyor" diyen Erdoğan, "Muhalefetin anlattığı, yaygarasını kopardığı gibi bir durum söz konusu değil. Televizyonlara baktığımızda Batı'da şu anda elektrik, doğalgaz fiyatları nerelerde. Biz şu anda vatandaşımızı çok daha rahatlatabilmek için elimizden gelen her türlü gayreti yaptık. Her türlü indirimi uyguladık, uygulamaya da devam ediyoruz. Biz vatandaşımızı dediğim gibi enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz." diye konuştu.

Hastalığı boyunca kendisine dünya liderleri ve vatandaşlardan gelen geçmiş olsun dileklerine ilişkin soru üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

"Herkese çok teşekkür ediyorum. Dün akşam özel kalemden bizi arayan, 400'e yakın mesaj vardı. Büyük ihtimalle hepsine döneceğim. Bunun yanında da tabii dünya liderleri aynı şekilde... Onlarla da bir kısmına döndüm bir kısmına da inşallah dönmeye devam edeceğiz. Bu tabii aramızdaki ilişkilerin ne denli sağlam olduğunun da bir ifadesi. Hepsinden çok daha anlamlısı bugün bu bin hatm-i şerifin indirilmiş olması o da bizim için ayrı bir manevi hazdır manevi bir güçtür. Allah razı olsun."

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147