BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KONYA 6 MİLYON 160 BİN ADET MAKARONA EL KONULDU

KONYA EMNİYETİNDEN KAÇAKÇILARA BÜYÜK DARBE: MİLYONLARCA KAÇAK MAKARON ELE GEÇİRİLDİ, DEVLETİN VERGİ KAYIPLARI VE HAKSIZ KAZANCIN ÖNÜNE GEÇİLDİ 

11 Şubat 2022
KONYA 6 MİLYON 160 BİN ADET MAKARONA EL KONULDU

Konya'da tütün ve makaron ticaretine yönelik faaliyet gösteren bir depo, bir kamyon ve iki kamyonette düzenlenen operasyonlarda 510 kilogram kaçak tütün ve milyonlarca makaron ele geçirildi olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri devletin vergi kayıplarının önlenmesi ve haksız kazancın engellenmesine yönelik yaptığı çalışmalarda kaçakçılara bir darbe daha vurdu.

Yürütülen çalışmalar neticesinde KOM ekipleri merkez Selçuklu ilçesinde bir depoda yaptığı aramada piyasaya sürülmek üzere paketlenerek hazır vaziyette bekletilen yüzlerce kilogram kaçak tütün ile ele geçirdi.

Yapılan çalışmalarda şehir dışından ilimize yüklü miktarda kaçak makaron ve tütün sevkiyatı yapılacağını tespit eden Kaçakçılık ve Organizer Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir kamyon ve iki kamyonette de arama yaptı.

6 MİLYON 160 BİN ADET MAKARONA EL KONULDU

Aramalarda koliler halinde dağıtıma hazır milyonlarca makoron ve yüzlerce kilo tütün ele geçirildi. Ele geçirilen toplam 6 milyon  160 bin adet makaron ve 510 kilogram tütüne el konularak 4 kişi gözaltına alındı.

Devletin vergi kayıplarının önlenmesi ve haksız kazancın engellenmesine yönelik gözaltına alınan 4 şüpheli hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet suçundan işlem yapıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.