banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KONYA MERKEZLİ 10 İLDE FETÖ OPERASYONU: 13 GÖZALTI

KONYA MERKEZLİ 10 İLDE FETÖ OPERASYONU: 13 GÖZALTI 

09 Şubat 2022
KONYA MERKEZLİ 10 İLDE FETÖ OPERASYONU: 13 GÖZALTI

Konya merkezli 10 ilde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri Mahrem ve Rehberlik yapılanmalarına yönelik operasyon düzenledi. Eş zamanlı düzenlenen operasyonda yönetici konumunda olan 13 kişi gözaltına alındı.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri Mahrem ve Rehberlik yapılanmalarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında örgütün Rehberlik yapılanmasında görev aldıkları tespit edilen 13 şüpheliye yönelik Konya merkezli 10 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda şüphelilerin tamamı gözaltına alındı.

GÖZALTINA ALINAN YÖNETİCİLER ÖRGÜTE MİLİTAN YETİŞTİRİYORMUŞ!

Operasyonda gözaltına alınan şüpheliler arasında örgüt literatüründe Şehir Dışı Talebe Sorumlusu olarak isimlendirilen örgüt mensuplarının da olduğu, Şehir Dışı Talebe Sorumlularının, örgütün TSK mahrem yapılanmasında sorumlu oldukları askeri lise harp okulu öğrencilerini örgüt ideolojisi doğrultusunda yetiştirilmesi, ileride örgütün talimatlarını sorgulamadan itaat edecek biçimde sürekli markaj halinde tutulması, öğrencilerin örgüt jargonunda 5-5’lik şakirt olarak nitelendirilen militanlara dönüştürülmesinde önemli görev üstlendikleri tespit edildi.

FETÖ REHBERLİK YAPILANMASI NEDİR?

 “Paralel Devlet” olarak adlandırılan örgütün derin kısmının ihtiyaç duyduğu insan kaynağını elde etmede esas omurgayı REHBERLİK olarak adlandırdığı eğitime yönelik faaliyetlerin oluşturduğu, söz konusu örgütün paralel devlet hedefi doğrultusunda Rehberlik yapılanmasının adeta bir fabrika işlevi gördüğü, örgütün ideolojisi doğrultusunda yetiştirilen örgüt mensuplarının örgüte bağlılık derecesine göre mahrem yapılanmalarda görev verilerek devlet kadrolarında özel olarak vazifelendirildiği tespit edildi.

Rehberlik olarak adlandırılan yapılanmada İl Eğitim Danışmanının birinci derecede sorumluluğu altında İl Lise Sorumlusu, İl İlköğretim Sorumlusu, İl Üniversite Sorumlusu, İl Yurtlar Sorumlusu, Kredi Yurtlar Kurumu Sorumlusu, Üniversite Öğrenci Sorumlusu, Eyalet Talebe Sorumlusu olarak adlandırılan görevlilerin bulunduğu anlaşıldı.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147