banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

e-Devlet'ten yeni hizmet: Bankaya gitme devri sona eriyor

e-Devlet'te kullanıma sunulan yeni hizmet ile varisler, bankalara gitmeden miras bırakan kişinin hangi bankalarda mevduat ve katılım fonu varsa öğrenebilecekler. 

04 Şubat 2022
e-Devlet'ten yeni hizmet: Bankaya gitme devri sona eriyor

Banka banka dolaşmaya son verecek hizmet, e-Devlet'te hizmete sunuldu. Vatandaşlara büyük kolaylık sağlayan e-Devlet ile birçok devlet kurumunda ve özel kurumda oluşan uzun kuyruklar tarih oldu. Gelen son yenilik ile birlikte bankaya gitmeye ihtiyaç duymadan bazı işlemler e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek.

undefined
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, "murise ait mevduat-katılım fonu hesabı bulunan banka sorgulama" hizmetinin e-Devlet Kapısı üzerinden verilmeye başlandığını bildirdi. Koç, söz konusu hizmetle miras bırakan kişinin hangi bankalarda mevduat ve katılım fonu varsa sorgulama sonucunda bu bankaların listeleneceği ifade etti.

AYRI AYRI MÜRACAAT DÖNEMİ SONA ERDİ
Hizmet öncesinde varislerin bankalara ayrı ayrı müracaat ederek bu bilgiyi aldığına dikkati çeken Koç, "Murisin hangi bankalarda mevduat/katılım fonu hesabı bulunduğu bilgisi varisleri tarafından net olarak bilinmiyor. Bu yüzden murisin hesabının bulunduğu ancak varisleri tarafından varlığından haberdar olunmayan hesaplar gözden kaçabiliyor. Bu hizmetle murise ait tüm mevduat/katılım fonu hesapları kolaylıkla erişilebilir oldu" dedi.

BAŞVURU SÜRECİ
Koç, "İlk etapta Adalet Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği tarafından, başvuranla muris arasında veraset ilişkisi kontrolü yapılıyor, sonrasında ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından bankalardan derlenen veriler üzerinden, başvuru sahibi vatandaşlara, mirasçısı oldukları kişilerin hangi bankada hesabının olduğu bilgisi sunuluyor. Bu hizmetle varisler artık mahkemeler veya Türkiye Noterler Birliğinden alınan veraset ilamları ile miras bırakanların (murislerinin) banka hesaplarını e-Devlet Kapısı üzerinde görebilecek" dedi.

Koç, bu hizmetin bir başlangıç olduğunu devamı niteliğinde çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147