BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Türkiye'de 150 bin liraya sıfır araç satılacak

Fransız Renault, Türkiye ve benzeri ülkelere özel, belli donanımların yer almadığı Clio üreteceği öne sürüldü. Söz konusu aracın fiyatının ise 150 bin TL bandında olabileceği belirtildi. 

04 Şubat 2022
Türkiye'de 150 bin liraya sıfır araç satılacak

Türkiye'de otomobil sektörünü etkisi altına alan çip krizi, koronavirüs pandemisi ve dolar fiyatlarının rekor üzerine rekor kırması sonrası sıfır ve ikinci el otomobil fiyatları adeta uçuşa geçmişti. Ocak 2022 itibari ile gelen ÖTV indirimiyle ise sıfır otomobil fiyatlarında bir miktar indirime gidilmişti.

Her ne kadar ÖTV matrahlarında gidilen değişiklik ile fiyatlar belli bir miktar indirilmiş olsa da şu an için hali hazırda sıfır otomobil piyasasında 250 bin TL – 300 bin TL arasında araç bulmak oldukça zor durumda.

Tam da bu noktada sıfır otomobil alacakları heyecanlandıracak iddia Fiat üzerinden ortaya atıldı.


 
İddialara göre Renault Türkiye için yeni bir donanım seviyesine geçmeyi planlıyor. Bu donanım seviyesi sayesinde fiyatlar biraz daha düşebilir.

Renault, hali hazırdaki boş modellerini biraz daha boşaltacak. Yani mevcuttaki opsiyonlar da silinmiş olacak.

Örnekle anlatacak olursak 4 cam otomatik yerine 4 cam da manuel hale dönecek. Klimanın bile tamamen kaldırılması bile gündemde. Eğer bu şekilde bir adım atılırsa en boş bir donanım seviyesi ortaya çıkmış olacak.

Bir diğer iddia ise eğer Renault bu şekilde boş bir model çıkartırsa fiyatına dair ilk bilgi ise 150 bin TL olacağı yönünde. Şu an için markanın en ucuz modeli 250 bin TL dolaylarında satılmaya devam ediyor.

İddialara göre; Renault, Türkiye ve benzeri ülkelere özel boş bir Clio üretecek. Bu Clio’nun hali hazırda satışta olan Clio ile tek benzerliği dış görünümü olacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.