banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Meteoroloji Konya hava durumu tahminlerini açıkladı

 

03 Şubat 2022
Meteoroloji Konya hava durumu tahminlerini açıkladı

Kar yağışının ardından soğuk günleri arka arkaya yaşayan Konya’da yükselen hava sıcaklığı bir nebze nefes aldırdı. Kentte hava sıcaklığı gündüz 6 dereceye çıktı. Ufukta yine kar yağışı göründü. Meteoroloji’nin Konya hava durumu tahminleri de açıklandı.

Her kesimden insanın yüzünü güldüren kar yağışını yıllar sonra böylesine yoğun şekilde gören Konya için Meteoroloji yeni tahminlerini yayınladı. Derlenen bilgilere göre Konya’da kar yağışı sabah saatlerinden itibaren şehir sınırından içeri girecek.

Konya’da Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren Seydişehir, Beyşehir ve Derebucak dolaylarında kar yağışı etkili olacak. Yine aynı saatlerde Akşehir ve diğer batı ilçelerde kar yağışı görülecek.


 
Doğu yönüne doğru hareket edecek olan kar kütleleri akşam saatlerine doğru Çumra ve Karapınar’ın güney kesimlerinde, Halkapınar ve Ereğli’nin tamamında etkili olacak.


Söz konusu kar yağışının Konya şehir merkezinde etkili olmayacağı tahmin ediliyor. Ancak Konya şehir merkezinde nem oranının yüzde 95’e kadar yükselmesi olası görünüyor. Şehir merkezinde hava sıcaklığının sıfır ila 1 derece arasında olması bekleniyor.

YOLLAR KAPANABİLİR

Konya’da 3 Şubat Perşembe günü Afyon Yolu, Antalya Yolu, Karaman Yolu’nun trafiğe kapanması ihtimali var. Yoğun bir şekilde yağacak kar nedeniyle ekipler hazır bekletiliyor. Ayrıca aynı gün gece saatlerinde Konya-Ereğli Yolu’nun Ereğli’den sonraki kısmında da trafikte bazı aksamalar yaşanabilir.

CUMA GÜNÜ HAFİF KAR

Hızlı bir şekilde doğuya doğru taşınacak kar kütleleri Konya’da Cuma günü şehir merkezinde etkili olacak. Gece saatlerinden sabah erken saatlere kadar şehirde etkili olacak kar yağışı şehre soğuk hava dalgasını da getirecek.

CUMARTESİ ÇOK SOĞUK

Hafif kar yağışının ardından Konya’da Cumartesi günü hava oldukça soğuk olacak. Tahminlere göre Konya’da Cumartesi günü sis olayı görülecek ve hava sıcaklığının eksi 9’a kadar düşmesi bekleniyor. Aynı gün nem oranının yüzde 89-90 seviyelerinde olması da hava sıcaklığının eksi 13 derecelerde hissedilmesinin önünü açacak.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147