BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Gölcük yaylasında kar kalınlığı 2 metre

Yalıhüyük’e bağlı Gölcük yaylası yoğun kar yağışı nedeniyle 2 ila  2,5 metreye ulaşan kar kalınlığından dolayı yayla iç yolları  kapanmıştı. 

30 Ocak 2022
Gölcük yaylasında kar kalınlığı 2 metre

Fen İşleri bölge müdürlüğü ekipleri   akşam  saatlerinde çalışma başlatarak kapalı olan ve kar kalınlığı yer yer  2 metreye ulaşan yayla yollarını açılarak yaylada  mahsur  kalan  vatandaşlara  ulaşıldı.

Konu İle İlgili olarak bilgi veren Belediye Başkanı Hasan Koçer; ’Gölcük yaylamız bu yıl bereketli bir yağış alıyor. Kar kalınlığı 2 ila  2,5 metreye ulaştı. Zaman zaman belediyemizin iş makinaları ile yol açma çalışmaları yürüttük. Ancak yoğun yağan kar nedeniyle tekrar kapanmıştı. Fen İşleri bölge müdürlüğümüz çalışma başlattı.  Yaylamızın iç yolları Fen işleri müdürlüğümüz ekiplerince Rotatif kar püskürtme makinaları ile açıldı. Bu sayede Yayla da evlerinde  Mahsur kalan  vatandaşlarımız ana  yola  ulaşabilecek. Aynı zamanda yayla evlerini kontrol edebilecek. Yaylada  ebi olanların Evlerinin  çatılarında  karları temizlerini isteyen başkan Koçer Kar kalınlıının  fazla  olmasından  dolayı çatıları  çökebilegi için  yaylada  evi  bulunan  vatandaşları uyardı.


Başkan Koçer Fen işleri daire başkanı Hasan Hüseyin Estendiyar, Fen İşleri, Bölge müdürü Memiş Kunt’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.