banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Esnaf faturalar nedeniyle kepenk açamıyor!

TESK Başkanı Palandöken, “Bakkal, dolaplarını iade etmeye başladı. Kasaplar, dolaplarını çalıştıramaz hale geldi. Terzi, makinesini ve ütüsünü açmaya korkuyor." dedi. 

30 Ocak 2022
Esnaf faturalar nedeniyle kepenk açamıyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, el yakan elektrik ve doğalgaz faturalarına tepki gösterdi. Palandöken, yeni yıl ile birlikte elektrik ve doğalgaza getirilen fahiş zamların, faturalara yansıtılmaya başlanması ile başta esnaflar olmak üzere tüm vatandaşların büyük bir yük ekonomik yük altına girdiğini kaydetti.

ESNAFIN TABELASI SÖNERSE SOKAKLAR IŞIKSIZ KALIR
Esnafın buzdolabının fişini çekip tabelasını söndürme noktasına geldiğine dikkati çeken Palandöken, esnafın kabarık faturalar nedeniyle kepenk kaldırmaya çekindiğini vurguladı. Palandöken, “Bakkalın, kasabın buzdolabı, et çekme makinası, terzinin ütüsü gibi cihazlarla her gün kullanımı muhakkak olan lamba, ışıklı levhalar artık bu fiyatlardan dolayı yanmamaya başladı. Bakkal dolaplarını iade etmeye başladı. Kasaplar dolaplarını çalıştıramaz hale geldi. Terzi makinesini ve ütüsünü açmaya korkuyor. Esnaf tabelalarını söndürürse sokaklar da ışıksız kalır.” diye konuştu.

ELEKTRİKTE YAZLIK VE KIŞLIK TARİFE UYGULANMALI
Esnaf ve sanatkarlar olarak yazlık ve kışlık elektrik tarifesi istediklerini belirten Palandöken, “Elektriğin yazdan daha çok kışın kullanıldığını, ısınmada, aydınlanmada, mutfakta, temizlikte, işyerlerinde her alanda olmazsa olmaz olduğunu belirtmiş ve zam yapılmaması için talepte bulunmuştuk. Bununla birlikte doğalgazda da kademeli sisteme geçiş kararı Resmi Gazete’de yayınlandı. Kışın çetin geçtiği bu dönemlerde vatandaş, esnaf ve sanayici düşünülerek kademe üst sınırdan belirlenmeli. En önemli harcama kalemlerinde faturaların yüksek gelmesi üretimi de tüketimi de olumsuz etkiliyor. Bu yüksek fiyatlar hem enflasyonu hem de maliyetleri yükseltiyor.” dedi.

ALT SINIR KONUTLARDA 400 KW, İŞ YERLERİNDE 800 KW OLMALI
Konutlara getirilen 150 kw saat sınırını da eleştiren Palandöken, “Konutlarda sadece buzdolabı, fırın ve televizyon gibi cihazlarla kullanım kotası olan 150 kw saati geçiyorken, bu sınırı geçenlere daha yüksek zamlı tarifenin uygulanması herkesi mağdur etti. Bu nedenle yapılması gereken alt sınırın konutlarda en az 400-500 kw, iş yerlerinde ise 800-1200 kw olması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147