BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Gram altında düşüş! İslam Memiş şubat ayına dikkat çekti

Gram altında düşüş! İslam Memiş şubat ayına dikkat çekti 

27 Ocak 2022
Gram altında düşüş! İslam Memiş şubat ayına dikkat çekti

Altın Fed kararının açıklanmasının ardından sert bir düşüş kaydetti. Fed Başkanı Jerome Powell, yaptığı açıklamada Mart toplantısında faiz artırma niyetinde olduklarını belirtti. Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş Şubat ayına dikkat çekerek; "Şubat ayı için negatif görünümün devam etme ihtimalini kuvvetli görüyorum" dedi.
Altın fiyatları, Fed’in enflayona karşı beklenenden daha şahin bir yaklaşım sergilemesiyle 30 dolar civarında düşüş kaydetti. Gram altın ise Dolar/TL ’deki yükselişe rağmen küresel altın fiyatlarındaki düşüşle geriledi.

undefined
Fed piyasa beklentileri doğrultusunda politika faizini yüzde 0-0,25 aralığında sabit tuttu. Karar metninde faiz artışlarının yakında başlayacağı belirtilirken, bilançonun küçültülmesine yönelik operasyonun da sıkılaşmanın ardından geleceği ifade edildi.

"MART'TA ARTIRACAĞIZ"

Fed Başkanı Jerome Powell, gerçekleştirdiği basın açıklamasında, “Faizleri artırma ya da artırmama kararını Mart toplantısında vereceğiz. Faizi, Mart toplantısında artırma niyetindeyiz. Bunu yapmak için koşullar uygun, riskleri gözlemliyoruz” dedi.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Yeni haftaya dolar kurundaki yükselişi takip ederek başlayan gram altın, sonrasında küresel altın fiyatlarında yaşanan yükselişle salı günü 805 TL’ye kadar yükselmişti. Gram altın, Fed sonrasında dolar kurunda yaşanan yükselişe rağmen küresel altın fiyatlarındaki düşüşle 794 TL civarında bulunuyor.

Kapatby ReklamStore

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Haftaya 1.290 TL seviyelerinden başlayan çeyrek altın 27 Ocak Perşembe 1.287 TL alış 1.315 TL satış fiyatından işlem görüyor.Gram altın 794 TL seviyesinde 

İSLAM MEMİŞ ALTIN TAHMİNİ

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş Fed ve TCMB faiz kararının son derece önemli olduğunun altını çizdi. Memiş, 2022 gram altın tahmini yaparken 1.450 TL seviyesine işaret etti. Gram altın 800 TL sınırı aşması ile ilgili olarak İslam Memiş Fed öncesi beklenti satışı nedeniyle dolar yükselişi gerçekleştiğini ve bu durumun gram altın üzerinde etkili olduğunu söyledi. Memiş ''Gram altın dolar kurundan destek alarak 800 lira bandından seyrediyor'' dedi.

Gram altın Fed faiz kararı sonrası 800 TL sınırından geri çekildi.

ŞUBAT AYINA DİKKAT
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasaların beklediği bir karar alındığını belirterek, “Piyasaların beklediği bir karar olduğu için piyasalar sakin karşıladı. Herhangi bir olumlu veya olumsuz bir tepki vermedi. Şubat ayı için negatif görünümün devam etme ihtimalini kuvvetli görüyorum” ifadelerini kullandı.

DOLAR NE KADAR?
Yeni haftaya hafif bir yükselişle başlayan dolar/TL yatay bir seyir izleyerek 13,60-61 seviyelerinde bulunuyor. Euro/TL ise 15,28'den işlem görüyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.