BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya Bölgesinde Kar yağışı Devam edecek mi

Konya Bölgesinde Kar yağışı Devam edecek mi 

27 Ocak 2022
Konya  Bölgesinde Kar yağışı Devam  edecek mi

Şehrin su kaynaklarına önemli katkılar yapması beklenen kar yağışı Konya nefes aldırdı. Kentte kar yağışı esnasında NASA uydusundan çekilen görüntüler servis edildi. Şehrin bembeyaz görüntüsü nefes kesiyor.

Kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya olan Konya, son yılların en iyi yağışlarından birini aldı. Şehre adeta nefes aldıran yağışlar hem çiftçinin hem şehir insanının yüzünü güldürdü. Bugünden itibaren duracak yağışların 2 gün ara vermesi ve ardından yeni yağışların gelmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ YENİ TARİH VERDİ

Meteoroloji İşleri’nin yayınladığı tahminlere göre Konya’ya Perşembe ve Cuma günü kar yağışı görünmüyor. Kentte hava sıcaklığı ise Perşembe günü eksi 11 derecelerde olacak. Cuma günü tahminlerine göre ise Konya’da hava sıcaklığının eksi 14’e kadar düşmesi bekleniyor.
Meteoroloji’nin tahminleri ise Pazar ve Pazartesi günlerini işaret ediyor. Tahminlere göre Konya’ya 2 gün boyunca kar yağacak.

UZAYDAN GÖRÜNTÜLENDİ

NASA’nın uydusu dünyadan günlük fotoğraf göndermeyi sürdürüyor. Meraklılar için hazırlanan gerçek çekim haritada dünyanın tamamında neler olduğu günlük olarak görülebiliyor. Son yağışlar sonrası Konya semalarından gönderilen görüntü ise nefes kesiyor.

ŞEHİR BEMBEYAZ

Vatandaşların sosyal medyada paylaştığı fotoğraflarda da görüldüğünün çok daha fazlasının görüldüğü uydu fotoğraflarında Konya’nın tamamı bembeyaz bir görüntüde. Zaman zaman bulutların kapattığı gökyüzünde bulutlar hareket ettiğinde ortaya çıkan görüntüler kar yağışının etkisini de açıkça ortaya koyuyor.

BEYŞEHİR GÖLÜ DONDU

Görüntülerde Konya’nın en büyük tatlısu kaynağı Beyşehir Gölü’nün donduğunu gösteriyor. Fotoğraflarda yalnızca bazı kıyı kesimlerin donmadığı görülüyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.