BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bozkırda Yaylada mahsur Kalan sahipsiz Katır kurtarılmayı bekliyor.

Konya'nın Bozkır ilçesine bağlı Dereköy mahallesi Sarıot Yaylasında mahsur kalan sahipsiz Katır sığındığı mağarada kurtarılmayı bekliyor. 

25 Ocak 2022
Bozkırda Yaylada mahsur Kalan sahipsiz Katır kurtarılmayı bekliyor.

 

Yurt genelinde etkili olan yağışlar sonrasın Bozkır ilçesinde de ilçe merkezinde 30cm olan kar kalınlığı ilçeye bağlı yaylalarda 133cm'i buldu. 1500 rakımlı Sarıot yaylasına yürüyerek giderek yaylada gezen Ali Pekşen ve arkadaşları in diye tabir edilen mağaranın girişinde bekleyen bir katır cinsi sahipsiz hayvanın olduğunu gördüler.

Katır'ı saklandığı yerden obaya getirip burada sığınması için uğraşan Pekşen ve arkadaşları tüm uğraşlara rağmen hayvanı bulunduğu yerden çıkaramadı.

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Pekşen, "Her sene olduğu gibi bu senede kışı yaylada yaşayabilmek adına bu senede yolları kapanan Sarıot yaylamıza yürüyerek arkadaşlarla beraber tırmandık.

Zorlu ve yorucu bir yürüyüş sonrasında yaylamıza ulaştık. Yayla içinde gezerken İn dediğimiz büyük bir mağaranın içinde bir hayvan olduğunu gördük. Hayanın yanına gidince yılkı atlarıyla beraber terk edilmiş bir yaban hayvanı olduğunu gördük.

Buradan hayvanı obadaki bir evin ahırına alabilir miyiz diye çok uğraştık ama hayvan kesinlikle dışarı çıkmadı. Yaylada ki yoğun kar yağışı artınca yayladan inmek zorunda kaldık. İnerken kendimize azık olarak getirdiğimiz tüm ekmekleri yemesi için hayvana bıraktık ama hayvan cidden çok zor durumda.

Kendini yırtıcılardan korumak için inin girişine koymuş ama dışarıda yiyecek bir şey olmadığı için ölecek. Komşu yaylaya da vardığımızda yollarda çok sayıda kedinin aç beklediğini gördük. insanlarla yaşamaya alışmış bu canlılar insanlar gidince bu karda kışta zor durumda kalmış.

Doğa Koruma 'ya talepte bulunduk, bazı bölgelerde dağda kalan hayvanlara helikopterlerle saman atıyorlar. Yollar kapalı olduğu için yerel idarenin yapacağı pek bir seçenek yok.

Ben şimdi ikametgahım olan Antalya'ya döndüm ama en büyük temennim tez zamanda bu hayvana da bir yardım eli uzanması" dedi.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.