BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Alacabel Tüneli'nin Önemi Seydişehir Sahipsiz mi?

Şimdi desem ki "Seydişehir sahipsiz mi?" bir çoğunuz hoplayacak e, o zaman buyurun Alacabel Tüneli'ne sahip çıkın o halde. Etrafta biten tünellere projelere bakın millete maval okumayın 

24 Ocak 2022
Alacabel Tüneli'nin Önemi Seydişehir Sahipsiz mi?

Ülkemiz, unutulamayacak çetin bir kışı yaşıyor. Dolayısı ile Alacabel dediğimiz bölge olağan üstü şartları kat kat daha fazla yaşıyor.

Alacabel'de insanüstü caba ile çalışan ekipler yolu açık tutabilmek için olağan üstü şartlarda mücadele ediyor.

Bu şartlarda mücadele eden ekipleri ve yolda kalanları yerinde görmek, yardımlarına koşmak adına ilçe kaymakamı Deniz Pişkin ve Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı, dün yolun kapalı olmasından dolayı Seydişehir çıkışından bekleyen sürücüleri ziyaret ettiler.

Allah devletimize zeval vermesin. Seydişehir kaymakamı Deniz Pişkin yolda kalan vatandaşlarımızın yanında devletin var olduğunu her zaman her yerde vatandaşının yardımına koştuğunu bizzat göstermek için oradaydı.

Bizler oradayken, "bölgede çığ düştüğü" haberi gündeme bomba gibi düştü.

Çığ düşen bölgeyi çok iyi biliyorum. Çift şeritli yolun bitmesinden sonra başlayan bölge... Haberi duyar duymaz "iyi ki yol kapalı olduğu anda düşmüş, değilse bir facia kaçınılmazdı" diye düşündüm.

Düşünün, çığ, Allah esirgesin, yol açıkken ve onlarca aracın geçiş yaptığı bir anda düşmüş olsa bir felaket yaşanmış olabilirdi. Yoğun kar yağışının olduğu günlerde, Türkiye gündemini meşgul eden ilk sıradaki haber hep Alacabel, dolayısı ile Alacabel Tüneli'nin haberleri olduğunu biliyoruz.

Yılan hikayesine dönen ve bitmeyen, ne zaman biteceği belli olmayan o Tünel... Günlerdir çileye dönüşen yolda sürücülerin çektiklerini düşününün ve bu yol hakkında insanlarda oluşan kanaati düşünün. Çığ düşme ve yolda kalma tehlikesi olan, saatlerce yolda beklenilen, günlerce açılacak diye yolda mahsur kalınan bir yolu kim kullanmak ister?

Antalya–Konya Karayolu üzerinde yapımına başlanan, 7 bin 300 metre uzunluğundaki Alacabel Tüneli yapım çalışmalarına, ekonomik nedenlerden dolayı uzun süredir ara verilmiş durumda...

İlk yapılmaya başlandığında 2019 yılı Ekim ayında bitmesi planlanan tünel çalışması geçen yıl durdurulmuştu.

7 bin 300 metre gidiş gelişli toplam 14 bin 600 metre mesafeli Alacabel Tüneli'nin şu ana kadarki çalışmalarında 9 bin 600 metresinin tamamlanmış olduğunu biliyoruz.

Seydişehir-Antalya yolunun Antalya bölgesinde kalan çalışmalara devam ediliyor. Ekonomi–Pandemi v.b. nedenleri one sürsek, ülkenin birçok bölgesinde önceden başlanmış ve yeni başlanmış yatırımlar devam ediyor.

Sayın Cumhurbaşkanımız Konya’da biten birçok yatırımın açılışını yaptı. "Alacabel Tüneli'nde çalışmalar neden ağır aksak gidiyor veya bitmiyor?" diye soru sormak haklı bir tavırdır.

Tünelin, Seydişehir -Antalya yolu için hayati öneme sahip olduğu son günlerde yaşanan kış şartları nedeniyle bir kez daha anlaşılmıştır.

Hele hele çığ olayından sonra konunun vahameti iyice kavranmış olmalıdır.

Yetkililerin yani özellikle biz yaptık ettik diyenlerin zatı muhteremlerin böyle hayati öneme sahip bir projenin hayatiyetini henüz kavradıklarını zannetmiyorum.

Kavrasaydılar eğer bu tünelin daha erken bitmesi için bir çalışma yapardınız.

Şimdi desem ki "Seydişehir sahipsiz mi?" bir çoğunuz hoplayacak e, o zaman buyurun Alacabel Tüneli'ne sahip çıkın o halde. Etrafta biten tünellere projelere bakın millete maval okumayın

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.