banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

EYT'nin sorunu ne zaman çözülecek?

Umutlar yeşerdi: EYT'nin sorunu ne zaman çözülecek? 

18 Ocak 2022
EYT'nin sorunu ne zaman çözülecek?

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, EYT'lilerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Akbaşoğlu, "2022 yılı içerisinde EYT'lilerle ilgili de ne yapacağımızın müjdesini, Çalışma Bakanımızla beraber paylaşacağız." ifadelerini kullandı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.

Akbaşoğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "EYT ile kavramsallaştırılan bir yapılanma söz konusu. Bu AK Parti iktidarından önce bir düzenlemeyi ifade ediyor. Yani hem prim gün sayınız hem de yaşınızı doldurmanızla beraber emekli olabilme hakkının varlığını ortaya koyan 1999 yılına ait bir kanuni düzenleme söz konusu.

EYT VE 3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI!


Daha önce bu konu AYM’ye de götürüldü. AYM kademeli geçişi öngören bir düzenleme yaptı ve bu düzenleme halen uygulanıyor. Şimdi EYT yapılanması içerisinde olan değerli vatandaşlarımız bu konuda yaklaşım sergileyerek daha önceki düzenlemelere göre kendilerine yaşın isabet ettiğini kimisinin 3-4 yaş daha fazla çalışarak emekli olabileceğini ifade ederek ben primimi doldurduktan sonra ve yaşa eriştikten sonra daha önce emekli olabileyim şeklinde yaklaşımlarını ortaya koyuyorlar.

Biz bu konuda toplumun bütün kesimlerinin taleplerini dinleyen ve onlara çözüm üreten bir durumdayız. Biz sıralamayı ifade ettik. Bunu dinleyen EYT’li kardeşlerimle paylaşmak istiyorum. Bütün sorunların çözüme kavuşacağını da buradan ifade etmek istiyorum. 1’incisi asgari ücretle başlayacağız dedik ve aralık ayında yüzde 50.5 zam oranıyla 4 bin 253 liraya çıkardığımız bir asgari ücretle işe başladık. Memurlar ve emeklilerin durumuyla ilgili düzenleme yaptık. Yüzde 31’e varan bir zam oranını memurlar ve emekliler açısından öngördük.


 
Temmuz ayında bir daha bununla ilgili ilave zam söz konusu olacaktır. İnşallah mayıs ayı içerisinde yasalaştırma suretiyle 3600 ek göstergeyi gerçekleştirmiş olacağız.

EYT İÇİN TARİH VERİLDİ

Bir de sözleşmeli personeller var. Çok çetrefilli statülerdir. Çok farklı hukuki düzenlemeler ve farklı hukuki sonuçlar doğuran bir sistematize söz konusu biz bunları yalınlaştırmak ve tek bir çatı altında daha da basite indirgeyerek bu ayrışmaları toparlayarak herkesin daha iyi bir noktada hak sahibi olarak yoluna devam etmesini istiyoruz. Sözleşmeli personellerin durumlarıyla ilgili bir çalışma yapılıyor.

EYT’li vatandaşlarımızın durumu çalışma programımızın içerisinde yer alıyor. 2022 yılında EYT’liller ile ilgili ne yapacağımızın müjdesini Çalışma Bakanımızla ifade etmek isterim. 3600’ü çalışıyoruz akabinde sözleşmeli personel statüsünü düzenleyeceğiz ve EYT’li kardeşlerimizin durumunu ele alarak onların da memnun olacağı ‘Allah razı olsun’ diyeceği bir noktaya inşallah hep beraber geleceğiz."

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147