banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Beyşehir'de aç kalan vaşak ve yaban domuzu sürüsü yola indi

Konya’da aç kalan vaşak ve yaban domuzu sürüsü yola indi 

17 Ocak 2022
Beyşehir'de aç kalan vaşak ve yaban domuzu sürüsü yola indi

Konya’da aç kalan vaşak ve yaban domuzu sürüsü yola indi
Dondurucu soğukların etkili olduğu Konya'da aç kalan yaban hayvanları yiyecek arayışına çıktı. Eksi 14 dereceyi gören Beyşehir'de vaşak, dağ keçisi ve yaban domuzu sürüsü sürücülerin kameralarına yakalandı
Konya'da yağan karın ardından soğuk hava etkisini sürdürüyor. Termometrelerin eksi 14 dereceyi gösterdiği Beyşehir'de dondurucu soğuklarda yiyecek arayışına çıkan vaşak, dağ keçisi ve yaban domuzu sürüsü, sürücülerin cep telefonu kameralarına yansıdı. Yola inen yaban hayvanları araçları fark edince dağa doğru uzaklaştı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı yarım metreyi aştı. İlçedeki kara yollarında kar örtüsü üzerinde doğada yiyecek arayışına giren vaşak, yaban keçisi ve yaban domuzu gibi türlerle karşılaşan seyir halindeki sürücüler hayretle o anları görüntüledi. Yabani hayvanları gördükten sonra duran ya da yavaşlayan sürücülerin cep telefonları ile kaydedip sosyal medyada paylaştığı görüntüler takipçileri tarafından ilgiyle izleniyor.


Konya'da yaban domuzu sürüsü kameraya takıldı

Sürücü Osman Yüksek, Beyşehir-Antalya Karayolu üzerinde otomobiliyle seyir halinde iken yola çıkan bir vaşak ile yaban keçisini görüntüledi.. Bir başka sürücü Selman Sayın ise, Yeşildağ-Kurucuova mahalleleri arasındaki dağlık alanda yolda hareket halindeyken kara yoluna çıkan yaban domuzu sürüsünü kaydetmeyi başardı.

'Vaşak'a 'pisst' dedi

Kaydedilen görüntülerde, yol kenarındaki karlı kaplı arazide yürüyen vaşağı görüntülemek için yanındakinden aracının camının açılmasını isteyen sürücünün vaşağa izleyenlere tebessüm ettiren "pisst" diye seslenmesi dikkat çekti. Aynı sürücünün kar örtüsü üzerinde koşarak yoldan uzaklaşmaya başlayan yaban keçisini çektiği anlar da yer aldı. Yaban domuzu sürücüsü de, dağa doğru kaçarken görüntülendi.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147