BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir Antalya karayolunda trafik normale döndü

Seydişehir Antalya karayolunda trafik normale döndü 

13 Ocak 2022
Seydişehir Antalya karayolunda trafik normale döndü

Konya'yı Antalya'ya bağlayan karayolu üzerinde bin 825 metre rakımlı Alacabel mevkiinde kar yağışı yerini tipiye bıraktı. Sabah saatlerinde tırların geçişine izin verilmeyen yol akşam saatlerinde tamamen trafiğe açıldı. Alacabel'de ise kar kalınlığı bir buçuk metreyi buldu.

Bin 825 metre rakımlı Alacabel mevkiinde geçtiğimiz cumartesi gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla yağan kar yağışı etkili olmuştu.

Kar yağışının etkili olması nedeniyle üç şerit olan yolun iki şeride düşmesi nedeniyle karayolları ekipleri kar kürüme çalışmalarının yanında kar püskürtme makinaları ile de çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Bölgede kar kalınlığı yer yer 50 santimetre ile bir metreyi aşarken Bölge Trafik ekipleri kar yağışının etkili olması nedeni ile uzun araçları dinlenme tesislerine yönlendirilmişti.

Bin 925 metre rakımlı Alacabel geçidinde ise kar yağışı yerini tipiye bıraktı. Karayolları Alacabel ekibi ise yolda buzlanma nedeni ile tuzlama çalışmalarını sürdürürken, yetkililer Alacabel'de hava sıcaklığının eksi sekiz dereceye kadar düştüğünü ve bu yolu kullanacak olan sürücülerin dikkatli olmalarını ve yanlarında mutlaka zincir bulundurmalarını istediler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.