BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Dolar düşer mi, yükselir mi? İslam Memiş'ten dolar yorumu

Dolar düşer mi, yükselir mi? İslam Memiş'ten dolar yorumu 

11 Ocak 2022
Dolar düşer mi, yükselir mi? İslam Memiş'ten dolar yorumu

Geçtiğimiz yılın son aylarını rekorla kapatan dolar, kur kormalı TL mevduat hesabına geçilmesi ile hızlı bir düşüş yaşamıştı. Yeni yılın ilk haftasında yeniden yükselişe geçen dolar kuru, yatırımcılar tarafından her gün kontrol ediliyor. Peki 11 Ocak dolar kuru ne kadar? Yeni haftaya 14 TL sınırında başlayan dolar 13,81 TL seviyelerinden işlem görüyor.
2021 yılının son aylarında 18 TL'ye kadar çıkan dolar kuru, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TL'yi koruma sistemini açıklaması ile sert düşüş yaşamış 10 TL seviyelerine kadar gerilemişti. Yeni yılın ilk haftası ile beraber yeniden tırmanışa geçen dolar kuru, hafta başında 14 TL'ye dayanırken, 11 Ocak itibariyle 13,81 TL seviyelerinden işlem görüyor.

OCAK AYI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

Piyasalarda hareketlilik sürerken yatırımcılar da gözünü 20 Ocak 2022'de gerçekleşecek Merkez Bankası faiz kararı toplantısına çevirdi. Buna göre yatırımcılar merakla bekledikleri Ocak ayı faiz kararını haftaya öğrenmiş olacaklar. 

Geçtiğimiz yıl eylül ayından itibaren faiz indirimi kararı uygulayan TCMB 2022 faiz kararını haftaya açıklayacak.

UZMAN EKONOMİSTLER NE DİYOR?

FED toplantı tutanaklarının açıklanması ile beraber, yatırımcılar dolar düşecek mi yükselecek mi merakla bekliyor. Piyasalardaki son durumla beraber, dolar kurundaki beklentisini açıklayan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş dolar/TL bu haftanın önemine dikkat çekerek, ''Dolarda 14.50’e kadar yükselmek isteyen bir trend görebiliriz. Ya da olumsuz gelen bir veriden sonra dolar kuru 13.00 seviyesine gerileyebilir." dedi.

Kapatby ReklamStore

"GERİLEME ÖNGÖRÜNÜYORUM"

Doların şu an yatay seyrin devam ettiğini açıklayan Memiş, "Önümüzdeki hafta boyunca dolarda 12.60 ile 12.20 seviyesi arasında bir gerileme öngörüyorum. Çünkü hükümetten ekonomi programlarıyla ilgili yeni açıklamalar bekliyorum'' diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.