BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Sigara zammı, tüketimi düşürdü mü?

NG Araştırma’nın gerçekleştirdiği ankette, "Sigara zammı, tüketimi düşürdü mü?" sorusuna cevap arandı. 

08 Ocak 2022
Sigara zammı, tüketimi düşürdü mü?

Sigaradan alınan Özel Tüketim Vergisi’ne yüzde 47 zam kararı alınmıştı. Gelen zamlar sonrası sigara içtiğini belirten her dört kişiden üçü zamların tüketimi engellemediğini ifade etti. NG Araştırma’nın 4-6 Ocak 2022 tarihleri arasında, Türkiye genelinde 1768 kişiyle yaptığı ankette 1768 kişiyle yaptığı çalışmada katılımcıların yüzde 47’si sigara içerken, yüzde 53’ü sigara içmediğini söyledi. Sigara içen katılımcıların yüzde 53’ü günde bir paket veya daha fazla sigara içtiğini kaydetti.

 

SİGARA ZAMLARI TÜKETİMİ ETKİLEMEDİ!

Sigara içtiğini belirten her dört kişiden üçü zamların sigara tüketimini azaltmadığını düşünüyor. Öte yandan araştırmaya katılanlar arasında sigara içenlerin yüzde 52’si sigaraya aylık 400 TL üzerinde harcama yapıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.