BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Orkide Çiçeğinin Anlamı Nedir?

Orkide Çiçeğinin Anlamı Nedir? 

07 Ocak 2022
Orkide Çiçeğinin Anlamı Nedir?

Orkide çiçeği sevgi, zerafet, mutluluk ve asaletin simgesi olarak biliniyor. Hoş görüntüsü ve anlamı ile dikkat çeken bu çiçek, pek çok hediyeye uyum sağlıyor. Sevdiklerinize olan duygularınızı ifade ederken ya da işe yeni başlayan birini tebrik amacıyla gönderilen hediyelerde, orkidenin asaletinden faydalanabiliyorsunuz. 

Orkide çiçeği Singapur, Tayland ve Çin' de yetiştirilen bir tür olarak biliniyor.  Çokça çeşidi olduğu için farklı orkide türlerini pek çok ülkede görebilirsiniz. Türkiye'de de üretimine başlanan orkide çiçeği günümüzde, Adana, Antalya, İzmir ve Yalova' da yetiştiriliyor.

Hoş görüntüsü ile ortamdaki tüm dikkatleri üzerine çeken orkide çiçeğiyle ilgili herkesin merak ettiği farklı detaylar mevcut. Özellikle hediye olarak verilirken orkide çiçeğinin anlamı araştırılıyor. Orkide çiçeğinin anlamı aslında renklerine göre değişiklik gösteriyor. Duygu ve düşüncelerinize en iyi şekilde ifade etmek için orkidelerin renklerine ihtiyaç duyabilirsiniz.

Renklerine göre orkidelerin anlamlarını sizler için listeledik…

Beyaz orkide: Masumiyet ve zerafet anlamı taşıyan beyaz orkide, en çok tercih edilen renk olarak karşınıza çıkıyor. Bakımına dikkat ederek beyaz orkidenin canlı yapısını koruyabilirsiniz.

Fuşya orkide: Canlı rengiyle göz kamaştıran fuşya orkide, saflığı ve sevimliliği ifade ediyor.

Sarı orkide: Sarı orkide renginde yer alan sıcaklık gibi, anlam olarak da sıcaklığı ifade ediyor. Nadir bulunan bir renk olarak bilindiği için sarı orkidelere iyi bakmanızda fayda var.

Mor orkide: Mor renk doğada çoğu zaman asaleti simgeler. Orkide çiçeğinin mor renkli olanı da asalet anlamını taşıyor. Kalıcı olan mor orkideler, diğerlerine kıyasla daha dayanıklı bir yapıya sahip.

Mavi orkide: Mavi orkide denildiğinde akıllara ilk gelen anlama “aşkların en büyüğü “ oluyor. Gösterişli bir yapıya sahip olan mavi orkide, bu rengiyle aşıkların birbirine en çok hediye ettiği seçenek oluyor.

 

Sevdiklerinize anlamlı ve gösterişli bir hediye seçmeyi düşünüyorsanız tercihinizi orkideden yana kullanabilirsiniz. Uzun süre dayanıklılığını koruyan orkide seçenekleri sayesinde çiçek bakımını çok daha kolay hale getirmeniz mümkün. Çiçek siparişi vermeden önce orkide fiyatları ve daha fazla sorunun yanıtı için https://www.tazecicek.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.