banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Renault 22'nci kez binek otomobil lideri oldu

Renault 22'nci kez binek otomobil lideri oldu 

07 Ocak 2022
Renault 22'nci kez binek otomobil lideri oldu

- Türkiye otomobil pazarında 2021 yılında da liderliklerini sürdüren Renault, 75 bin 561 adet satış ve 13,45 pazar payıyla 22’nci kez Türkiye otomobil pazarının lideri oldu
- Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş:
- "Her şeye rağmen Renault MAİS olarak liderlik alanlarımızı korumayı başardık. Her bir çalışanımızın emeğiyle hem operasyonel, hem de finansal anlamda hedeflerimize ulaştık"

İSTANBUL (AA) - Renault, 75 bin 561 adet satış ve 13,45 pazar payıyla 22’nci kez Türkiye otomobil pazarının lideri oldu.

Renault açıklamasına göre, Renault MAİS, otomobil pazarında 2021 yılında da liderliğini sürdürdü.

2021 yılında binek otomobil pazarında 75 bin 561 adet satış ve 13,45 pazar payı elde eden marka, toplam pazarda ise 81 bin 280 adet satış ve 11,02 pazar payı gerçekleştirdi. B segmentinde 36 bin 438 adetlik satışla lider olan Clio HB, Renault’nun binek otomobil pazarında gösterdiği liderlik performansına en önemli katkıyı veren model oldu.

Elektrikli otomobil pazarı 2021’de geçen yıla göre yüzde 237 artış göstererek 2 bin 846 adet olarak gerçekleşirken, Renault Zoe 772 adet satışla Türkiye’de en çok tercih edilen elektrikli otomobil olarak kayıtlara geçti.

- Türkiye’nin SUV Lideri Dacia Duster oldu

2021 sonu itibarıyla 19 bin 38 adet satış başarısına ulaşan Dacia Duster, Türkiye’nin SUV liderliği unvanını devam ettirdi. Dacia markası ise 34 bin 866 satış adedi ve 4,73 pazar payı ile toplam pazarda 8’inci sırada yer aldı.

Renault MAİS, Renault ve Dacia markalarıyla böylece 2021 yılında toplam pazarda 116 bin 146 satış adedine ulaşarak, binek ve hafif ticari araç pazarında 15,75 pazar payı elde etti.

- "Her şeye rağmen Renault MAİS olarak liderlik alanlarımızı korumayı başardık"

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmesine yer verilen Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, "2021, geçtiğimiz yıla benzer olarak pandemi etkisinin devam ettiği bir dönem oldu. Yüksek döviz kurunun yanı sıra çip krizine bağlı olarak yaşanan araç bulunabilirlik sorunu en önemli gündem maddesiydi.

Her şeye rağmen Renault MAİS olarak liderlik alanlarımızı korumayı başardık. Her bir çalışanımızın emeğiyle hem operasyonel, hem de finansal anlamda hedeflerimize ulaştık. Renault markamızla 22’nci kez elde ettiğimiz binek otomobil liderliğinin yanı sıra Renault Clio HB ve Dacia Duster modellerimizin sınıflarında sürdürdüğü liderliklerden dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Elektrikli otomobil pazarında Renault Zoe ile olan liderliğin kendileri için çok kıymetli olduğunu belirten Çağdaş, gelecek dönemde bu başarıları sürdürülebilir kılarak daha da ileriye taşımak için yol haritalarını "müşteri, bayi ve çalışan memnuniyeti" olmak üzere 3 vazgeçilmez unsurun oluşturduğunu dile getirdi.

Geçen yılın Renault ve Dacia markaları için hareketli geçtiğini aktaran Çağdaş, "Renault'da makyajlı Megane Sedan ve Koleos modellerimizi satışa sunarak başladığımız yılda, B-Sedan segmentindeki yeni temsilcimiz Taliant ve hafif ticari araç pazarındaki en önemli kozumuz Express’in lansmanlarını gerçekleştirdik. Dacia markamızla ise yeni Sandero ve Sandero Stepway’in yanı sıra SUV lideri modelimiz Duster’ı otomatik şanzımanı da içeren yeniliklerle tüketicimizle buluşturduk." ifadelerini kullandı.

- "2022 yılı da ürün gamı açısından heyecan verici olacak"

Berk Çağdaş, bu yıla ilişkin ise şunları kaydetti:

"2022 yılı da Renault ve Dacia ürün gamı açısından heyecan verici olacak. Elektrikli mobiliteyi farklı bir boyuta taşıyan yeni Megane E-TECH Electric modelini yeni yılda Türk tüketicisiyle buluşturmak için sabırsızlanıyoruz. Bu alanda Dacia tarafında da merakla beklenen yüzde 100 elektrikli Spring modelimizi de Türkiye'de satışa sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öte yandan geniş aileler için Dacia Jogger ve Renault'nun C-SUV segmentindeki iddialı temsilcisi olacak yeni Austral ile marka bazında ürün gamlarımızı güçlendireceğiz. Son olarak Renault Express ile önemli bir hamle yaptığımız hafif ticari pazarına yeni Renault Trafic’i de getirerek bu alandaki konumumuzu güçlendirmeyi hedefliyoruz."

- Yılın Gazete Uygulaması Dacia'dan

Öte yandan 2021 yılındaki başarılı satış performansının yanı sıra Renault MAİS, ODD Satış ve İletişim Ödülleri 2021 Gladyatörleri’nde İletişim Kategorisinde de ödüle layık görüldü.

Dacia Duster 4x4 ilan çalışmaları, "Yılın Gazete Uygulaması" dalında zirvede yer aldı.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147