BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Yalıhüyükte dolandırıcılar, yaşlı adamın 25 yıllık emeğini çaldı

Konya’da dolandırıcılar, yaşlı adamın 25 yıllık emeğini çaldı 

31 Aralık 2021
Yalıhüyükte dolandırıcılar, yaşlı adamın 25 yıllık emeğini çaldı

Konya’da yaşayan 61 yaşındaki Mehmet Doğan, telefon dolandırıcılarının yalanlarına inanıp 130 bin liralık emekli ikramiyesini hesaplarına gönderdi. Doğan, “25 yıllık emeğim boşa gitti” dedi.

25 yıl çalıştı, emekli oldu, ikramiyesini dolandırıcılara kaptırdı.

Konya’nın Yalıhüyük İlçesinde yaşayan Mehmet Doğan, kendisini telefonla arayıp jandarma olarak tanıtan bir kişinin, "Adınıza çıkarılan kredi kartları terör örgütlerinin eline geçti." yalanına inandı.

Olayın çözülebilmesi için bankadaki parasını dolandırıcıların istediği hesap numarasına yatıran Doğan, bir süre sonra dolandırıldığını anladı.

"25 YILLIK EMEĞİM BOŞA GİTTİ"

Savcılığa suç duyurusunda bulunan Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ağustos ayında emekli olduğunu, emekli ikramiyesini de bankaya yatırdığını söyledi.

İki gün önce kendisini jandarma olarak tanıtan dolandırıcılar tarafından arandığını anlatan Doğan, "Arayanlar, benim adıma 5-6 tane kredi kartı çıkartıldığını ve bunun terör örgütlerinin eline geçtiğini ifade ettiler. Olayın çözülmesi için bankadaki paramı istenilen hesaba yatırmamı istediler. Korku ile banka hesabımda bulanan parayı istenilen hesaba aktardım. Yatırdığım 130 bin lira paranın yetmediğini söyleyerek, 65 bin lira daha kredi çekmemi istediler." diye konuştu.

Bir süre sonra da dolandırıldığını anladığını belirten Doğan, "Bankaya giderek hesabı bloke etmek istedim. Fakat para çekildiği için bir şey yapamadım. Benim 25 yıllık emeğim boşa gitti. Dolandırıcıların bir an önce yakalanmasını ve adalete teslim edilmesini istiyorum." ifadelerini kullandı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.