banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Suğla arazisi ÇİFTÇİLERİNE Bakan Kurum'dan müjde

Bakan Kurum'dan çiftçilere Suğla arazisi müjdesi 

31 Aralık 2021
Suğla arazisi ÇİFTÇİLERİNE Bakan Kurum'dan müjde

Çevre Bakanı Murat Kurum,''Suğla Gölü ve çevresinde hazineye ait arazilerde tarım yapan vatandaşlarımızın sözleşmeden doğan haklardan ve tarımsal desteklerden faydalanabilmesi için bu arazileri kiraladık.''dedi. 
Konya’nın Ahırlı, Bozkır, Seydişehir ve Yalıhüyük ilçesi sınırlarında yer alan, Suğla Gölü ve çevresinde mülkiyeti hazineye ait arazilerde çiftçilerin 1930 yılından bu yana tarım yaptığını  ve bazı mağduriyetleri olduğunu, bunların çözüme kavuşturulduğunu belirtti. Kurum, ''Konya’da Suğla Gölü ve çevresinde hazineye ait arazilerde tarım yapan vatandaşlarımızın sözleşmeden doğan haklardan ve tarımsal desteklerden faydalanabilmesi için bu arazileri kiraladık. Böylece buradaki vatandaşlarımızın 90 yıldır yaşadığı bir sorunu çözüme kavuşturmuş olduk.Bu kapsamda Seydişehir ilçemizde 1560 vatandaşımıza 22 milyon 500 bin metrekarelik tarım alanını, Ahırlı ilçemizde bulunan ve Akkise Suğla arazisinde 2 bin 266 vatandaşımıza 14 milyon 200 bin metrekarelik tarım alanını, Yalıhüyük ilçemizde 584 vatandaşımıza 7 milyon 870 bin metrekarelik tarım arazini kiraladık. Toplamda 4 bin 410 vatandaşımızın tarım yaptığı 44 milyon 570 bin metrekarelik tarım arazisini kiralayarak, Suğla Arazisi sorununu çözüme kavuşturduk.”diye konuştu. 

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147