BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

FETÖ’NÜN ASKERİ MAHREM YAPILANMASI YÖNELİK OPERASYON: 14 GÖZALTI

FETÖ’NÜN ASKERİ MAHREM YAPILANMASI YÖNELİK OPERASYON: 14 GÖZALTI 

31 Aralık 2021
FETÖ’NÜN ASKERİ MAHREM YAPILANMASI YÖNELİK OPERASYON: 14 GÖZALTI

Konya’da FETÖ Silahlı Terör Örgütü'nün Askeri Mahrem Yapılanması içerisinde görev alan şüphelilere yönelik gerçekleştirilen operasyonda 14 kişi gözaltına alındı.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan detaylı çalışmalar neticesinde FETÖ Silahlı Terör Örgütü'ne yönelik operasyon düzenlendi.

BİR ÇOK KİŞİNİN FETÖ’YLE BAĞLANTISI TESPİT EDİLDİ

Gerçekleşen operasyonda FETÖ Silahlı Terör Örgütü'nün Askeri Mahrem Yapılanması içerisinde askeri okul geçmişi olan 14 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 14 şüpheliden 12’si etkin pişmanlık yasasından faydalandı. Yapılan mülakat ve alınan ifadeler neticesinde bir çok kişinin FETÖ ile bağlantısı tespit edildi.

Yapılan çalışmalarda işlem kaydı olmayan 5 şüphelinin Askeri Mahrem Yapılanmasında sorumlu sözde yönetici olduğu, 6 şüphelinin askeri okullarla geçmişi olduğu ve 2 şüphelinin halen aktif kamu çalışanı olduğu tespit edildi.

“ÇOCUKLARI ETKİNLİK VE PARA YARDIMLARIYLA KANDIRDILAR”

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan şüphelilerin beyanlarında “FETÖ örgütü sözde yöneticilerinin ilköğretim çağındaki öğrencileri örgüte kazandırmak amacıyla örgüt evlerinde bilgisayar, playstation ve benzeri oyunları, halı saha maçları, piknik, gezi, sinema gibi organizasyonları, evlerde ve lokantalarda yemek etkinlikleri, öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesi gibi etkinliklerle çocukları kendilerine katılmaya teşvik ettiler. Ailesinin maddi imkânları yetersiz olan öğrencilere vatandaşlardan zorla ya da dini duyguları kullanarak topladıkları paraları vererek minnet borcu oluşturmayı hedeflediler.

Öğrencilerin gerek dini gerekse milli duygularını istismar ederek öğrencilerin örgüte bağlanması ve aidiyet duygusunun kazandırılması hedeflendiği ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ise öğrencilerin örgütten kopmasını engellemek için ikna etmek amacıyla 15 Temmuz darbe girişimini yapanlar örgüt içinde ayrı bir grup olduğu yalanıyla geri kazanmaya çalıştıkları ve tekrar irtibat kurmak için çaba sarf ettikleri tespit edildi.


“ASKERİ OKULLARA GİREMEYEN ÖĞRENCİLERE SAHTE SAĞLIK RAPORLARI DÜZENLEDİLER”

Askeri mahrem yapılanma oluşumunda ise verilen ifadelerde askeri okulları kazanan öğrenciler öncesinde örgüte ait hastanelere giderek ön sağlık kontrolünden geçirildiği herhangi bir sağlık sorunu bulunması halinde sahte sağlam raporu düzenleyerek fiziki sağlık şartlarından girmesi mümkün olmayan öğrencilerin askeri okullara yerleştirildiği dile getirildi. Tüm şartları uygun olan, fiziki yeterlilik ve sınavlarda başarı gösteren kişilerin gelecekleriyle oynayarak onları eleyip hak eden kişilerin yerine sahte sağlam raporu düzenledikleri ortaya çıktı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 14 şüpheliden 12’si etkin pişmanlık yasasından faydalanarak serbest bırakılırken 2 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.