banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Türkiye'de Omicron alarmı: Günlük vakalar 70 binleri bulacak

Türkiye’de aktif vaka sayısının artmasına neden olan Omicron’un hastalık yapma gücü ve ölüm oranlarının düşük olduğu belirtildi. Omicron’un ‘iyi huylu virüse’ evrileceği belirtilirken uzmanlar, Türkiye’de günlük vaka sayılarının kısa sürede Avrupa’daki gibi 70 binli rakamlara ulaşacağı tahmininde bulundu. 

31 Aralık 2021
Türkiye'de Omicron alarmı: Günlük vakalar 70 binleri bulacak

Türkiye Omicron’un etkisine girdi. Testlerin pozitiflik oranı iki günde güvenli sınır kabul edilen yüzde 5 seviyesinin iki katının üstüne çıktı. Virüsün yayılma katsayısı artıyor. Vefat sayılarında ise iniş sürüyor. Bilimsel veriler de Omicron’un ölüm oranının düşük olduğunu ortaya koyuyor.

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Omicron varyantı bütün dünyayı kasıp kavururken etkisini Türkiye’de de göstermeye başladı. Yeni varyant Türkiye’de de hızla yayılırken testlerin pozitif çıkma oranı bakanlığın verilerine göre güvenli sınır olarak kabul edilen yüzde 5 seviyesinden iki günde iki katına çıkarak yüzde 10’u geçti. Son 3 haftadır düşme eğiliminde olan virüsün yayılma katsayısı da hızla yükseliyor. Aktif vaka sayısında da üç haftadır görülen gerileme göstererek 280 binlere kadar inen vaka sayısı yeniden 300 binin üzerine çıktı.

OMICRON TÜRKİYE’Yİ DE AVRUPA GİBİ YAPACAK
Uzmanlar günlük vaka sayılarının kısa süre içinde Türkiye’de de Avrupa’daki gibi 60-70 binli rakamlara ulaşacağını tahmin ediyor. Uzmanlar ayrıca, Omicron’un görüldüğü ülkelerdeki verilerin ‘hatırlatma doz aşılarının’ önemini bir defa daha ortaya çıkardığına dikkati çekti.

OMICRON ‘İYİ HUYLU VİRÜS’ OLACAK
Omicron’un diğer varyantlara oranla hastalık yapma gücünün ve ölüm oranlarının daha düşük olduğuna ilişkin bilimsel verilere dayanan görüşler artıyor. Varyant ile ilgili yapılan yeni araştırmalara göre, Omicron’un ‘iyi huylu virüse’ dönüşeceği işaretlerinin güçlendiğine dikkat çekiliyor.

Omicron nedeniyle dünyada salgının başından beri vakalar en yüksek sayılara ulaşırken günlük ölümler ise Ekim 2020’den bu yana en düşük seviyeyi yakaladı.

KAYNAK :TÜRKİYE GAZETESİ

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147