banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

DRİFT GÖRÜNTÜLERİ SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILAN MAGANDA CEZADAN KAÇAMADI

DRİFT GÖRÜNTÜLERİ SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILAN MAGANDA CEZADAN KAÇAMADI  

06 Aralık 2021
DRİFT GÖRÜNTÜLERİ SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILAN MAGANDA CEZADAN KAÇAMADI


Konya’da trafiği ve vatandaşların canını hiçe sayarak drift yaptığı görüntüleri sosyal medyada yayınlanan M.Ş. polis ekipleri tarafından tespit edilerek yakalandı. Trafik magandasına 6 bin 700 lira para cezası kesilirken, ehliyetine de 60 gün süreyle el konuldu.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü, Medya, Halkla İlişkiler ve Protokol Şube Müdürlüğü’ne düşen bir ihbar üzerine harekete geçen Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipleri Selçuklu İlçesi Şafak Caddesi kavşağında bir sürücünün sosyal medyada paylaşılan drift yaptığı görüntülerden yola çıkarak inceleme başlattı.
 
DRİFT YAPAN SÜRÜCÜYE 6 BİN 700 LİRA CEZA

Trafik Ekipleri görüntüleri inceleyerek önce aracın plakasını tespit edip araca ve trafik magandası sürücü M.Ş.’ye ulaştı. Sürücüye Karayolları Trafik Kanunu'nun 67/1D (herhangi bir zorunluluk olmaksızın karayollarında dönüş kuralları dışında bilerek ve isteyerek aracın el freninin çekilmesi suretiyle veya başka yöntemlerle aracın ani olarak yönünün değiştirilmesi veya kendi etrafında döndürülmesi -DRIFT-) maddesinden 6 bin 700 TL idari para cezası uygulandı. 

Ayrıca drift yapılan araç ruhsat sahibi A.Ş.’ye teslim edilirken M.Ş.’nin sürücü belgesine de 2 ay süreyle el konuldu.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147