BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

e-Devlet'ten dev bir hizmet daha:

e-Devlet'ten dev bir hizmet daha: Ne zaman emekli olacağınızı gösteriyor 

04 Aralık 2021
e-Devlet'ten dev bir hizmet daha:


Ne zaman emekli olurum sorusu, E-Devlet ekranı üzerinden kolayca cevap buluyor. Emeklilik hesabı yapmak isteyen kişiler bilgilere e-Devlet üzerinden erişilebiliyor. Bu ekran aracılığıyla emeklilik yaşı, kalan prim günü, emeklilik şartları kolayca görüntülenebiliyor.

Çalışma hayatım E-Devlet ekranı, emeklilik hesaplama işlemi için akıcılık sağlayacak. Emekliliğine az bir süre kalan kişilerin sürekli olarak cevap aradığı 'Ne zaman emekli olurum' sorusu, E-Devlet Çalışma Hayatım ekranı üzerinden yanıt buldu.

İşte, ne zaman emekli olurum uygulaması hakkında kısa bilgiler.

"e-Devlet Kapısı'nda hizmete alınan 'Çalışma Hayatım' hizmetiyle vatandaşlarımıza iş arama, çalışmaya başlama, sigorta, emeklilik, mesleki yeterlilik gibi çalışma hayatını oluşturan tüm iş ve işlemler bütünleşik bir yapıda sunuluyor." diyen Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, bu çalışmada pek çok kuruma ait hizmetin bulunduğunu vurguladı.

Koç, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Mesleki Yeterlilik Kurumu, İŞKUR ve SGK hizmetlerinin konsept içine dahil edildiğini bildirdi.

Çalışma Hayatım bütünleşik hizmetinin emekliler, çalışanlar ve iş arayanlar için modellendiğini anlattı.

Koç, bu bütünleşik hizmetle emeklilerin "Emeklilik İşlemleri" modülünden 4A, 4B, 4C aylık bilgilerini, aylık kesintilerini görebileceklerini belirtti.

Ayrıca bir aylık maaş tercihlerini, aylık bilgilerine ilişkin barkodlu belge alma işlemlerini, banka ve adres değişikliği taleplerini, hareketsiz ve blokeli emekli maaş sorgulama ve iade başvurusu işlemleri gibi pek çok işlemi gerçekleştirebileceğini ifade etti.
"Çalışma Hayatım" bütünleşik hizmetinde iş arayan vatandaşlar için "iş arıyorum" modülünün yer aldığını dile getiren Koç, sözlerine şöyle devam etti.

iş arayanların yeni bütünleşik hizmetiyle İŞKUR kayıt bilgilerine kolayca ulaşabileceklerini, iş ilanları ve başvurularını görüp İŞKUR'a aktif kayıtlıysa ilgili ilanlara başvuru yapabileceklerini söyledi.

Koç, kurs/program ilanları ve ön başvuruları ile iş başvurularını sorgulama işlemlerini de gerçekleştirebileceklerini anlattı.

Koç, ayrıca yeni bütünleşik hizmet "Çalışma Hayatım" ile tek ekran üzerinden SGK borçlarının ve yapılandırma bilgilerinin görülüp yapılandırılabildiği, MEB, YÖK, öğrenci ve mezuniyet bilgilerinin görüntülendiği ve mesleki yeterlilik belge bilgilerine ulaşıldığını söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.