banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Aliyev, tarihi müjdeyi verdi: Şuşa, 28 yıl sonra Ermenistan işgalinden kurtarıldı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, tarihi müjdeyi verdi: Şuşa, 28 yıl sonra Ermenistan işgalinden kurtarıldı 

08 Kasım 2020
Aliyev, tarihi müjdeyi verdi: Şuşa, 28 yıl sonra Ermenistan işgalinden kurtarıldı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Karabağ'ın kalbi olarak adlandırılan Şuşa kentinin Ermenistan işgalinden kurtarıldığı müjdesini verdi. Aliyev, "28 yıl sonra kurtarılan Şuşa'da ezan sesi duyulacak" dedi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan tarafından işgal edilen topraklarını bir bir almaya devam ediyor. Bölgenin kalbi olarak bilinen Şuşa'nın işgalden kurtarıldığını söyleyen Aliyev, ulusa sesleniş konuşması gerçekleştirdi.Önce merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in mezarını ziyaret eden İlham Aliyev, mezara çelenk bıraktı. Burada Azerbaycan Milli Marşı seslendirildi, Aliyev saygı duruşunda bulundu. Askeri üniforma giyen Aliyev'e eşi Mihriban Aliyev de eşlik etti. Aliyev daha sonra 20 Ocak şehitlerinin defnedildiği Bakü Şehitler Hıyabanı'nı ziyaret etti. Ebedi Ateş Anıtı'na çelenk bırakan Aliyev, ulusa sesleniş konuşmasını burada gerçekleştirdi.

 
Aliyev'in açıklamalarından satır başları:"8 Kasım 2020 Azerbaycan tarihinde ebedi olarak yaşayacak. Bu bizim şanlı zaferimizin günüdür. Ermeni vandallarının dağıttığı Şuşa'da artık Azerbaycan bayrağı dalgalanıyor. 28 yıl sonra Şuşa'da ezan sesi duyulacak.

"KAFKASYA'NIN İNCİSİDİR"

28 yıldır işgal altında olan Şuşa'nın Azerbaycan tarihinde hususi bir yeri var. Şuşa, sadece Azerbaycan'ın değil tüm Kafkasların incisidir. Biz bu tarihi Şuşa zaferini müzakere masasında değil savaş meydanında kazandık.

"HOCALI KURBANLARININ KANI YERDE KALMIYOR"

Bizim zafer yürüyüşümüz devam ediyor. Eğer Ermenistan taleplerimize cevap vermezse sonuna kadar gideceğiz. Hocalı kurbanlarının kanı yerde kalmıyor. İntikamımızı savaş meydanında alıyoruz. Düşmanı kovuyoruz ve kovacağız.

"KARABAĞ AZERBAYCAN'IN TOPRAĞIDIR"

ktisadi gücümüz olmasaydı bu başarıyı elde edemezdik. Bugün Azerbaycan ekonomik olarak hiçbir ülkeden geri değil. Güçleniyoruz. Ordumuz için lazım olan tüm silahları dışarıdan alıyoruz. Ekonomik gücümüz olmasa bunları elde edemezdik. Siyasi irade göstererek, birlik göstererek gururumuzu savunduk. Bize karşı yapılan kara propagandanın asıl maksadı bizi amacımızdan uzaklaştırmaktı. İşgal edilmiş topraklar ebedi olarak işgalcilerin elinde kalması amaçlandı. Biz bütün dünyaya söyledik ki, Karabağ Azerbaycan toprağıdır"

"BABAMIN VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİM"

Gözün aydın olsun Azerbaycan. Gözün aydın olsun dünya Azerbaycanları. Babamın vasiyetini yerine getirdim. Her gün binlerce mektup alıyorum. Ne kadar güzel sözler ve büyük destek gösterileri var. Bütün dünyaya ilan ediyoruz. Biz büyük halkız. Bu yumruk demir yumruktur. Bu demir yumrukla düşmanın başını ezeceğiz

""ŞUŞA DÜŞERSE KARABAĞ DÜŞER" DEMİŞTİ

Dağlık Karabağ'ın sözde Ermeni lideri Arayik Harutyunyan, geçtiğimiz haftalarda "Azerbaycan kuvvetleri Şuşa istikametinde ilerliyor. Şehre en fazla 5 kilometre mesafedeler. Şuşa düşerse, Karabağ düştü demektir" ifadelerini kullanmıştı.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147