BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

SEYDİŞEHİRLİ DAĞCILAR ERCİYESE TIRMANDI

Seydişehir'den 3 kişilik Dağcı ekip Erciyes Dağına tırmandı. 

15 Şubat 2021
SEYDİŞEHİRLİ DAĞCILAR  ERCİYESE TIRMANDI

Seydişehirden Süleyman  Kılınç , Mustafa  Göncü, Murat Sakallı Seydişehirden Türkiye`nin en önemli kış sporları ve turizm merkezlerinden Erciyes`te, Hacılar Erciyes Gençlik ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen tırmanışa katılmak için  Tekir  kapıya  gitti.Burada  soğuk hava  zorlu şartlarda   kamp  yapan Seydişehirli Dağcılar  başarılı  bir tırmanış yaparak zirve  yapma  başarısı  gösterdi.Sağ salim   tırmanışı  tamamlayan Dağcılar Seydişehire  döndü.

Ekip adına  Seydisehirhabere  bir açıklama yapan  Süleyman Kılınç  şunları söyledi.

"ERCİYES DAĞINDA HEYECANLI ANLAR YAŞADIK

3 Seydişehirli 11. Uluslararası hacılar Erciyes zirve tırmanışı kış faaliyetine katılmaya karar verdik. Tekir yaylası toplanma alanına vardık.

Ülkenin dört köşesinden bizim gibi düşünen dağcılar toplanmıştı. Saat 12:30 gibi Çoban ini mevkiine hareket ettik. Kampımızı burada kuracaktık. Sert hava ,şiddetli rüzgar işleri zorlaştırıyordu.

Birçok dağcı şiddetli rüzgardan çadırlarını kuramadı ve dağ evine sığınmak üzere geri döndü. Herkes biran önce çadırını kurup içine girmeyi planlıyor fakat bu çok kolay olmuyordu. Hiçbir malzeme güvende değildi.

Çünkü rüzgar her şeyi alıp götürebiliyordu. Bir gurup dağcının kurmak için açtığı çadırı rüzgarın km lerce uçurduğunu gördük.

Biz üç kişi olmanın avantajı ile çadırımızı kurabildik ama bizde bir matımızı farketmeden rüzgara kaptırmışız. Sert rüzgar altında çadırımıza girebildik.

Saat 03:00’de toplanan gurup tırmanış için hareket etti. Biz yükseğe çıktıkça hava sakinleşmeye başladı.

Şeytan boğazı mevkisinden krampon ve kazma kullanarak çıkabildik.5.5 saat tırmanıştan sonra zirveye ulaştık.

Zirvede yine sert rüzgar vardı. Ayakta durmak çok güçtü.Hatta o kadar şiddeti yüksekti ki zirveye varan resim çekmek için bile duramıyordu. Ama zirve yapanlarda başarmanın mutluluğu vardı. Bizde bikaç kalitesiz resim çekip hemen geri döndük.

Çıktığımız rotadan geri dönmeye başladık.Bir an önce Kamp alanına ulaşıp sıcak çorba ,arkasından planladığımız yemeği yemek istiyorduk.Kamp alanına geldiğimizde bizi bir sürpriz bekliyordu.

Çadırımız, biz tırmanış için hareket ettikten sonra patlamış ve göçmüştü. Yinede her duruma pozitif yaklaşan ekip sayesinde neşemizi bozmadan yorgun ama keyifli bir şekilde faaliyetimizi bitirdik.

Birlikte başardığımız ekip arkadaşlarım Mustafa Göncü ve Murat Sakallı,gitmemize destek olan Seydişehirli doğa sever arkadaşlara çok teşekkür ederim. dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.