BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kudüs İslam'dır

Kudüs İslam'dır 

11 Mayıs 2021
Kudüs İslam'dır

Kudüs İslam'dır Berkan Halıcı Yazdı

Siyonizm temelde kendilerini üstün ırk olarak gören Yahudilerin vaat edilmiş(!) topraklarda bir Yahudi devleti kurma ideolojisidir. Örgütlü ifadesini 19.yüzyılda bulan Siyonizm, Yahudi göçüne son derece karşı olan II.Abdülhamid'in 1909'da tahttan indirilmesiyle ve 1917 tarihinde Filistin'de İngiltere mandasının kurulmasıyla bu yoldaki en büyük adımı atmış oluyordu.

                İsrail'in bağımsızlığını ilanının hemen ardından başlayan 1948 savaşıyla beraber Yahudi çeteleri (ki bunlardan Haganah daha sonra İsrail ordusu olacaktır.) Filistin köylerini basarak yaptığı katliamlarla insanları evlerinden zorla çıkarmışlardı. Bu baskınların en büyüğü olan Deir Yasin katliamında çeteler kadın, çocuk ayrımı yapmadan Filistinlileri öldürmüştür. Amacı Araplar arasında korku salmak olan bu baskınlar neticesinde 800.000 Filistinli köylerinden kaçıp, evlerini terk etmek zorunda kalmıştı. İsrail'in yaptığı katliamlardan yalnızca biri olan bu örnek devletin nasıl bir temel üzerine kurulduğunu bize göstermesi açısından mühimdir. Bugünkü olayların merkezi olan Doğu Kudüs ise 1967 yılındaki 6 Gün Savaşı sonrasında işgal edilmiştir. Yani kutsal mekanların bulunduğu Doğu Kudüs, Birleşmiş Milletler 242 sayılı Güvenlik Konseyi kararına aykırı bir şekilde 1967 tarihinden beri resmen İsrail işgali altındadır. İsrail'in kurulduğu günden itibaren uyguladığı şiddet politikası iki toplum arasındaki uçurumu iyice açmıştır. İnsanları zorla evlerinden çıkarıp yurtsuz bırakma, devlet eliyle sivilleri hedef alma, tutuklulara yapılan türlü işkenceler, bizzat devlet tarafından tatbik edilen ırkçı politika, işgal topraklarına kurulan kontrol noktalarıyla dolaşım özgürlüğünü kısıtlama gibi insanlık dışı uygulamalar karşımızda nasıl zalim bir zihniyetin olduğunu anlamamız için yeterlidir.

                İsrail sıradaki hedefi olan Büyük İsrail’i kurmak için Kudüs’te mutlak hakimiyetini tesis etmek istiyor. Özellikle ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan ettiği 2018 yılından itibaren hız kazanan bu politika kapsamında ilk olarak Kudüs’teki Müslüman kimliği yok edilmeye çalışılıyor. Son günlerde yaşanan Şeyh Cerrah mahallesindeki Filistinlilerin gayrihukuki bir şekilde evlerinden çıkarılması olayları ve 1967’deki İsrail’in Kudüs’ü işgalini kutlayan İsrail Bayramı olan “Kudüs Günü” kutlamaları sebebiyle Yahudilerin Mescidi Aksa baskını planları bunun neticesindedir. Yahudilerin El- Aksa baskını planları karşısında burayı terk etmeyen Filistinlilerin işgal devletinin silahlı güçleri tarafından zorla çıkarılıp ibadetleri engellenmek istendi. Filistinlilerin buna direnmesiyle de İsrail şiddeti başlamış oldu.

                Siyonizm'in kavgasının Filistin topraklarını bütünüyle ele geçirip Filistin haklı direnişini tamamen kırmakla yahut Kudüs'ü Yahudileştirilip, Süleyman Mabedi'nin tekrar inşa edilmesiyle kesilmeyeceği açıktır. Filistin topraklarını ele geçirdikten sonra durmayacak olan Siyonistlerin sonraki hedefinin merkezi Kudüs olan Büyük İsrail'i kurmak olduğunu söylemiştik. Kudüs merkez yapıldıktan sonra ise sınırların genişleyip vaat edilmiş toprakları içine alması için savaşacaklardır. Son yıllarda Ortadoğu'da meydana gelen olayları bu kirli emelin bir parçası olma ihtimali içerisinde değerlendirmek zaruridir. Şunu da belirtmek gerekir ki Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi de Büyük İsrail sınırları içerisine girmektedir. Bu sebeple Siyonizm her Müslüman'ın ve her Türk'ün şiddetle karşısında durması gereken hastalıklı ve sapkın bir ideolojidir.

                Bununla birlikle hayatlarının her anı direniş olan Filistinlilerin asla pes etmeyeceği gerçeğini de not edelim. Zira yıllardır zulüm altındaki bu halk hiçbir şey karşısında umudunu yitirmeyerek mücadeleye devam etmektedir. Unutulmamalıdır ki ilk kıblemiz olan Kudüs yalnızca Filistinlilerin değil bütün Müslümanların kutsalıdır. Hepimizin imtihanı olan bu dava için elimizi değil bütün bedenimizi taşın altına koysak yeğdir. Zira Allah Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurmaktadır. "Ey iman edenler! Eğer siz Allah'ın dinine yardım ederseniz Allah da size yardım eder ve ayaklarınızı sabit tutar." (Muhammed Suresi 7. Ayet).

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.