banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Korgeneral Osman Erbaş düşen helikopterde şehit oldu

Son Dakika haberi; Bitlis'te düşen helikopterde şehit olanlardan birinin Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş olduğu öğrenildi. 

04 Mart 2021
Korgeneral Osman Erbaş düşen helikopterde şehit oldu

Bingöl'den Bitlis'in Tatvan ilçesine gitmek üzere 13.35'te kalkan askeri helikopter düştü. 11 askerimiz şehit oldu, 2 askerimiz de yaralandı. Şehitler arasında 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş da bulunuyor.

Bugün Bingöl'den 13.55'te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait Cougar tipi bir helikopter Bitlis Tatvan sınırlarında düştü. Helikopterde bulunan 11 askeri personel şehit oldu, 2'si ise yaralandı.Şehit olanlardan birinin Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş olduğu öğrenildi.

 
ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJICumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehit olan Korgeneral Osman Erbaş'ın oğlu Yiğitalp Erbaş ile telefonda görüşerek taziyelerini iletti. Başkan Erdoğan, görüşmede, ülkeye ve millete önemli hizmetlerde bulunan Korgeneral Osman Erbaş'ın elim bir kazada hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, şehit komutana Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.

OSMAN ERBAŞ KİMDİR?

Yozgat Yerköylü olan şehit Osman Erbaş, ilk ve ortaokulu memleketinde bitirdikten sonra askeri okuldan başarı ile mezun oldu. Korgeneral Erbaş, yaklaşık 5 yıldır 8. Kolordu Komutanlığını yürütüyordu.

15 TEMMUZ DETAYI

Korgeneral Erbaş, 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişimi akşamı, darbecilere karşı gelerek Adana'da İncirlik üssünün darbeye dahil edilmemesinde önemli bir rol oynamıştı.15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan polis Aytekin Kuru ve Sevda Güngör ile Piyade Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine için Adana'da Sabancı Merkez Camii'ndeki cenaze törenine katılan Osman Erbaş, "Türk askeri katil olmaz. Katil Türk askeri değildir. Onlar Türk askeri değil katiller" diyerek bağırmıştı.Şehit ailelerine sarılıp "Ağlamayın" diyerek teselli eden Erbaş, "Türk askeri vatandaşını öldürmez vatandaşına kurşun sıkmaz" demişti. Erbaş'ın, 3 şehidin ailesine sarılıp teselli etmesi sırasında duygulu anlar yaşanmıştı.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147