BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Gelecek Partisi ve DEVA Partisi birleşiyor!

Millet İttifakı'nın küçük ortakları düğmeye bastı! Gelecek Partisi ve DEVA Partisi birleşiyor! 

06 Haziran 2023
Gelecek Partisi ve DEVA Partisi birleşiyor!

Yapılan seçimlerde yüzde 1'i bulmayan oylarıyla CHP'den çok sayıda milletvekili koparan Gelecek Partisi ve DEVA Partisi hiç şüphesiz seçimin en çok karlı çıkan partisi oldu. Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin seçimden sonra birleşme görüşmeleri yürüttüğü öğrenildi. Birleşmenin gerçekleşmesi durumunda, 'eş başkanlık' ya da Davutoğlu için 'onursal genel başkanlık' formülünün olması konuşuluyor. Öte yandan masanın diğer ortağı Saadet Partisi'nin de grupta yer alacağı söyleniyor.

Seçimlere CHP listelerinden giren Deva ve Gelecek Partisi'nin birleşme için görüşmeler yaptığı iddia edildi.  Seçimlerden hüsranla ayrılan 7'li koalisyonun kazananı hiç şüphesiz  küçük ortaklar olmuştu.

CHP'DEN AYRILARAK MECLİS'TE KENDİ GRUPLARINI KURDULAR 
CHP listelerinden seçime giren Deva Partisi Meclis'e 15 milletvekili sokarken, Gelecek Partisi de 10 milletvekiliyle TBMM'de temsil hakkı kazandı.CHP'den ayrılarak Meclis'te kendi gruplarını kuran iki partiyle ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

BİRLEŞME GÖRÜŞMELERİ YAPILIYOR
CHP listelerinden seçimlere katılan Deva Partisi ve Gelecek Partisi'nin birleşmesi için görüşmelerin yapıldığı öğrenildi.

DAVUTOĞLU'NA BAŞKANLIK FORMÜLÜ ÜZERİNDE DURULUYOR 
Sözcü gazetesi Saygı Öztürk'ün aktardığına göre, "Bu partilerde eğer birleşme gerçekleşirse 'Eş başkanlık' döneminin yanı sıra Davutoğlu'na 'Onursal genel başkanlık' unvanı da verilebilir" diye yazdı.

SAADET PARTİSİ'NİN DE GRUPTA YER ALMASI HEDEFLENİYOR
İki partinin genel başkanları arasında görüşmeler sürerken TBMM'de daha güçlü bir temsil heyetine sahip olabilmek için Saadet Partisi'nin de grupta yer alması hedefleniyor.Bu kapsamda Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu arasında görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.