Bugün ; Hicri 25 Şaban 1429 - Miladi 27 Ağustos 2008

Künye

İletişim

* Tekrar açılması mahkeme kararıyla mümkün olabilecek * Elimde Bir Yetki Olsa… * BURAK KURTARILAMADI * Seydişehir’ in caddeleri yıkanıyor * Çeyrek  final  Sonuçları * Seydişehir’ de Kazasız gün geçmiyor * Seydişehir Sabah Pilav Gününde Buluşturdu. * DÜNKÜ KAZADAKİ  YARALI KURTARILAMADI  * KAZADA  BİR KİŞİ ÖLDÜ * Otogar kavşağında düzenleme.

GÜNCEL

POLİS-ADLİYE

EGİTİM

SPOR

SİYASET

YAŞAM

SAGLIK

SEYDİSEHİR

KÜLTÜR-SANAT

TÜRKİYE GÜNDEMİ

DÜNYA

EKONOMİ

YENİ KİTAPLAR

RÖPORTAJ

TARİH VE İNSAN

YÖRESEL KÜLTÜR

SEYDİŞEHİR
HABERLERİNİ
SİTENİZE EKLEYİNİZ.

Seydisehir Meslek  Yüksek Okulu   Bu şartlarda Dört Yıllık olabilirmi?.

Evet
HAYIR

Sonuçları Göster

GAZETELER

 
 

Ana Sayfaya Dön

 

Muro, Hacı Murat'a ilgiyi artırdı
25 2008 Çarşamba : 03:24
Bir zamanların gözde otomobili Murat 124'ler "Kurtlar Vadisi Pusu" dizisinde "Muro" karakteri tarafından kullanılınca yeniden talep görmeye başladı.
Beyşehir Sanayi Sitesi'nde vinç operatörü olarak çalışan Mevlüt Karakullukçu da tutkunu olduğu Murat 124 model otomobilinden vazgeçmeyen az sayıdaki isimlerden birisi. 1976 model otomobiline gözü gibi bakan Karakullukçu, "Kurtlar Vadisi Pusu" dizisinde ekranlara gelince 'Hacı Murat'lara olan ilginin yeniden arttığını söyledi. Dizi filmde "Muro" karakterinin Murat 124'ü kullanması üzerine kendi aracının camına da "Hacı Muro" yazdıran Karakullukçu, bu yüzden aracına olan talebin arttığını dile getirdi.
Diziyle birlikte bu modellerin yeniden gözde haline geldiğini anlatan Karakullukçu, "Beyşehir'de de çok sayıda Murat 124'ün hurdaya ayrılması nedeniyle az sayıda kullanıcısı var. Bu kullanıcılardan bir tanesi de benim. 1976 model otomobilime gözüm gibi bakıyorum. 32 yaşına rağmen nazar değmesin, hala 'tık' demiyor. Biniyorum ve satmayı düşünmüyorum. Ama, dizi filmiyle bu modeller yeniden gündeme gelince alıcısı arttı. Ben de aracımın camına diziden etkilenip 'Hacı Muro' yazdırınca, talep ikiye katladı.
'Satılık mı?' sorularından bunalınca çareyi aracımın camına ikinci bir yazı yazmakta buldum. 'Talep çok satılık değildir' yazısını görenler artık böyle bir soru yöneltmiyor" dedi.
Murat 124 tutkunu Karakullukçu, geçtiğimiz yıl satın aldığı ve bir yıldır bindiği aracının piyasada 1,5-2 bin YTL arasında satılmasına rağmen dizi filmde ekranlara gelmesinin ardından piyasasının yükseldiğini belirtti. Aracını satması halinde 5 bin YTL fiyat verenlerin olduğunu da belirten Karakullukçu, "Benim gözümde değeri çok büyük. 10 bin YTL de verseler satmayı düşünmüyorum. Otomobilim orjinalliğini muhafaza ediyor, benimle birlikte yaşlanmaya devam edecek" şeklinde konuştu.
Öte yandan, Beyşehir Sanayi Sitesi'nde oto kaportacılığı yapan Musa Şahin, hurdaya ayrılmasına rağmen hala Konya ve ilçelerinde binilmeye devam edilen Murat 124 model otomobillerin zaman zaman tamirini yaptığını belirterek, "Meraklıları hala bu model otomobillere binmeye devam ediyor. Günümüzde nostalji olmasına rağmen bu model otomobillere binmeyi ayrı bir zevk olarak gören tutkunları var. Onlara tavsiyemiz; aracını modifiye ettirmeyip orijinal hali ile binmeleridir. Şu anda 'Hacı Murat' olarak da bilinen bu modellerin tamirinde karşılaştığımız en büyük sıkıntı; yedek parça sorunudur. Yedek parçası artık piyasada olmadığı için bu modeller arızalandığında çaresiz kalıyoruz, ama bir yolunu bulup soruna çözüm bulmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
 

Bu haber toplam 529 defa okunmuştur.

Safya Başı

Toplam (0) adet  yorum eklenmiştir.

Yorumların Tamamı İçin Tıklayınız.
 
New Page 1
KARİKATUR
Editörden

EDİTÖRDEN
ABDULLAH ERDOGANLI

Sosyalist sol .
FAHRİ KUBİLAY

Birazda kendimizi eleştirelim.
ABDULLAH LEBLEBİCİ

İnsan hizmetin en iyisine, en güzeline layıktır
HAKKI BALCI

YEREL SEÇİMLERE DOĞRU MUHTEMEL ADAYLAR…
ALİ ERKAN KAVAKLI

Ergenekon’un Sivil Uzantısı Lobi’nin Marifetleri
FAZIL GÜLERYÜZ

BİR SOLUKTA OKUYACAKSINIZ...
ABDULLAH YAŞAR

Dava Arkadaşlarımız
SİBEL BAYRAM

Dost Dediğin
İSMAİL SÜNBÜL

Yoksa Seydişehir’li Uzaydan mı geldi?
AHMET ÇINAR

BAŞÖRTÜLÜ AMA TESETTÜRSÜZ!
EMİNE KAYA

YOL HİKAYELERİ
YUSUF UZUN

MERHABA DOSTLAR
İSMAİL DETSELİ

Zan Uşakları'na malum olan gerçekler
MUSTAFA KOCAOGLU

ANAYASA – II
HAFIZ ADEM ATALAY

DÜNYA MİSAFİRHANESİNİNDE VEFALI BİR AYDIN.
BAHADDİN PASLI

www.bahattinpaslı.com
Hacı Halim Kartal

ŞİMDİ
MUSTAFA AYVACI

TATİLDE DENİZ TOKATI
Cemal Şahin

Gönüller Zaten Birmiş.
Hüsameddin ÇELİK

Çocuk Yaşta Spor Yapmanın Önemi
 

Tasarım & Yazılım
Networkbil.net

Ana Sayfa  |  Künye  |  İletişim

Seydişehir Haber 2008 © Tüm Hakları Saklıdır
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.