Bugün ; Hicri 20 Recep 1429 - Miladi 23 Temmuz 2008

Künye

İletişim

* ETİ  AŞ  İLK 500 DE * İşte Süper Lig'in Fikstürü * Gazinoda  Silahlı Çatışma * Konya'da 'ERGENEKON' operasyonu * Doğal Ortamda Alabalık * Suğla arazisi bütün halinde  sulacak. * Songül Uygun,Türkiye 1034. sü * TMO ilçemizde de alım yapacaktır * Stat Yeniden Canlanıyor * Şekerbank'tan  esnafa  kredi

GÜNCEL

POLİS-ADLİYE

EGİTİM

SPOR

SİYASET

YAŞAM

SAGLIK

SEYDİSEHİR

KÜLTÜR-SANAT

TÜRKİYE GÜNDEMİ

DÜNYA

EKONOMİ

YENİ KİTAPLAR

RÖPORTAJ

TARİH VE İNSAN

YÖRESEL KÜLTÜR

SEYDİŞEHİR
HABERLERİNİ
SİTENİZE EKLEYİNİZ.

Seydisehir Meslek  Yüksek Okulu   Bu şartlarda Dört Yıllık olabilirmi?.

Evet
HAYIR

Sonuçları Göster

GAZETELER

 
 

Ana Sayfaya Dön

 

Beyşehir Gölü için önerge verildi
05 2008 Pazartesi : 22:37
İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Erol Küçükbakırcı Meclis'e, “Beyşehir Gölü'nün yeniden görüşülmesi” ile ilgili önerge verdi

İl Genel Meclisi Mayıs ayı üçüncü oturumu, Meclis başkanı Mustafa Sabri AK başkanlığında toplandı.

 

Gündem maddelerine geçilmeden önce geçtiğimiz aylarda devamsızlık yaptığı için üyeliği düşürülen Ereğli Meclis Üyesi Abdullah Çalışkan’ın yerine Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli Meclis Üyesi Şeref Doğan meclise katıldı. Doğan’a rozetini CHP Grup Başkan Vekili Hasan Başak taktı. Gündem maddelerinde ise Beyşehir ve Ilgın ilçelerindeki Soğuk Hava Depolarının satılması konusu müzakereye açıldı. Soğuk hava depolarının yıllar önce yapıldığı ve kullanılmadığı belirtilerek satılmasına karar verildi.

 

Makamdan gelen evrakların okunmasının ardından AK Parti Grup Başkanvekili Erol Küçükbakırcı Meclise, “Beyşehir Gölünün yeniden görüşülmesi” ile ilgili önerge verdi.

Önergede “İl genel Meclisimizin 7.8.2007 gün ve 410 sayılı kararında Beyşehir Gölünün kurtarılması ve korunması ile ilgili 16 maddelik karar alınmıştı. Bu maddelerde belirtilen hususların maalesef hiç birinin yerine getirilmediği görülmüştür. İklim şartları ve kuraklığında hızla arttığı göz önünde bulundurularak konunun yeniden görüşülerek değerlendirilmesi elzem görülmektedir” ifadeleri yer aldı.

 

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Erol Küçükbakırcı, “Beyşehir Gölünün yeniden görüşülmesi için önerge verdik. Önergemizde hem Beyşehir gölünün kurtarılması hem de ovada yaşanan su sıkıntısına çözüm bulmak istiyoruz. kuraklık ve su sıkıntısı nedeniyle çiftçilerimiz tarlalarını sulayamaz hale geldi. Kapaklarının mutlaka açılması gerekir. Şu an kapakların yarısı açık olduğu için sadece Beyşehir ilçesine yakın birkaç köy bundan istifade edebiliyor. Kapakların açılmaması nedeniyle Apa Barajı da sıkıntıya girdi. Şayet kapaklar kapanacaksa o zaman Isparta’ya Beyşehir gölünden regülatörlerle tonlarca su aktarılıyor. Öyleyse öncelikle bu suların kesilmesi gerekir. Isparta’ya su verirken tahıl ambarı olarak nitelendirilen ve Türkiye’nin önemli bir bölümünün tahıl ihtiyacını karşılayan Konya’ya su verilmemesi yanlış ve düşündürücüdür. Bu sebeple bu konuyu mecliste tekrar görüşülerek nihai bir karar alınması gerekiyor” dedi.

Beyşehir gölü ile ilgili önerge yarın görüşülecek.

 

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur.

Safya Başı

Toplam (0) adet  yorum eklenmiştir.

Yorumların Tamamı İçin Tıklayınız.
 
New Page 1
FAHRİ KUBİLAY

KÜÇÜK ESNAF ALABORA…
ABDULLAH LEBLEBİCİ

TOKİ Konutlarında belirsizlik sürüyor
HAKKI BALCI

BİZE GÖLET GEREK…
ALİ ERKAN KAVAKLI

MEYDANLAR DARBECİLERE MEYDAN OKUYOR
FAZIL GÜLERYÜZ

ALKIŞ İSTİYORUM EDEPSİZLERE…
ABDULLAH YAŞAR

Dava Arkadaşlarımız
SİBEL BAYRAM

Dost Dediğin
İSMAİL SÜNBÜL

Yoksa Seydişehir’li Uzaydan mı geldi?
AHMET ÇINAR

BAŞÖRTÜLÜ AMA TESETTÜRSÜZ!
EMİNE KAYA

YOL HİKAYELERİ
YUSUF UZUN

MERHABA DOSTLAR
İSMAİL DETSELİ

Zan Uşakları'na malum olan gerçekler
MUSTAFA KOCAOGLU

ANAYASA – II
BAHADDİN PASLI

GAZETECİ ARANIYOR
HAFIZ ADEM ATALAY

Mahmut Esat Efendi İle Tanışmam-1
MUSTAFA AYVACI

MERHABA DOSTLAR
Hacı Halim Kartal

SUÇLUYU BULMAK
Cemal Şahin

Gönül Köprüsü Gönüllere Açılan Pencere
Hüsameddin ÇELİK

Çocuk Yaşta Spor Yapmanın Önemi
 

Tasarım & Yazılım
Networkbil.net

Ana Sayfa  |  Künye  |  İletişim

Seydişehir Haber 2008 © Tüm Hakları Saklıdır
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.